Hatay
Hatay Varışlı Otobüs Biletleri
Hatay Kalkışlı Otobüs Biletleri
Hatay Merkezli Otobüs Firmaları Tüm firmalar
Hatay Hakkında
1939 yılında referanduma giderek Türkiye Cumhuriyeti'ne katılan Hatay, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Birçok devletin ve milletin kültürünü, tarihini ve geleneklerini taşıyan şehir her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olan şehir hem sınırda yer alması hem ticaret ve turizm şehri olmasıyla oldukça önemli bir konumdadır. Sanat, edebiyat, kültürel miras ve spor gibi birçok faaliyetin yürütüldüğü şehirde yıl içerisinde önemli etkinlikler düzenlenmektedir. Tarih boyunca medeniyetlerin beşiği olan şehir her yıl binlerce kişiyi ağırlamaktadır. Şehre en kolay ulaşım araçlarından biri olan otobüslerle hem diğer ülkelerden hem de diğer şehirlerden sürekli olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Her gün binlerce yolcuyu ağırlayan otobüs terminali hem donanımlı hem de ulaşımı oldukça rahattır. Siz de bu imkanlardan yararlanmak ve kolay bir şekilde ulaşım imkânı elde etmek isterseniz Hatay otobüs bileti almak için bilet.net adresini ziyaret edebilirsiniz. Bütçenize uygun fiyatlarda bulabileceğiniz biletlerini bulabileceğiniz bilet.net size en uygun ve avantajlı biletleri sunar. Gün içerisinde düzenlenecek otobüs seferlerini, farklı firma ve fiyat seçeneklerini karşılaştırma imkânı sunan bilet.net ucuz otobüs bileti almanıza yardımcı olacaktır.
Hatay'da Gezilmesi Gereken Yerler
Medeniyetler beşiği olan Hayat hem kültürel ve tarihi alanları hem de şehrin otantik ve geleneksel yapısıyla merak uyandırmaktadır. Yıl içerisinde binlerce ziyaretçiyi ağırlayan şehir gelişmiş bir alt yapıya sahiptir. Konumu dolayısıyla iki ülke arasında bir köprü görevi gören bu kentte yaşayan farklı kültürler kozmopolit bir yapı oluşmasını sağlamıştır. Şehirde gezilmesi ve görülmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır;
1. Musa Ağacı
Hatay'a gelen kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri Musa Ağacı'dır. Hatay'ın Samandağ ilçesi Hıdırbey Köyü'nde bulunan ağaç efsanesi nedeniyle oldukça sık ziyaret edilmektedir. Efsaneye göre; Hz. Hzır ve Hz. Musa Musa Dağı'na çıkmaya karar verirler ve uzun bir yürüyüşün ardından bu ağacın bulunduğu noktaya gelirler. Buraya geldiklerinde Hz. Musa bastonunu buraya bırakarak su içmeye gider ve ardından bastonu unutarak yola devam ederk. Kısa bir yolculuktan sonra bastonu unuttuğunu fark edip geri döner. Bastonun olduğu noktaya geldiklerinde bir de ne görsün baston durduğu yerde yeşererek bir fidana dönüşmüştür. Bu fidan zamanla büyüyerek ağaç olur ve Musa Ağacı olarak anılmaya başlanır.
2. Antakya Evleri
Asi Nehri ile Habib-i Neccar Dağı arasında bulunan Kuruluş Caddesi'ndeki tarihi Antakya evleri turistlerin ilgi odağıdır. Şehre otantik bir yapı kazandıran bu evler 350'ye yakın sayıdadır. Dar sokaklarda birbirine yakın bir şekilde konumlandırılan bu evler harika bir mimari örneğidir.
3. İskenderun Körfezi
Hatay ve Adana'nın arasında bulunan körfez muhteşem bir manzaraya sahiptir. Akdeniz kıyısındaki en büyük üçüncü liman olan bu liman bir ticaret merkezidir. Turistler tarafından ilgi odağı olan bu limanda tekne turları da düzenlenmektedir.
4. Affan Kahvesi
Hatay çarşısına yakın bir konumda bulunan Affan Kahvesi tarihi bir yapıya sahip olması nedeniyle turistler tarafından oldukça fazla ziyaret ediliyor. Fotoğraf çekmeyi seven kişiler için ise harika bir konumdur.
5. Antakya Mozaik Müzesi
Tarihin muhteşem kalıntılarını günümüze taşıtan bu müze dünyanın en zengin ikinci mozaik müzesidir. Mozaiklerde bulunan mitolojik simgelerin her biri farklı anlamlar taşımaktadır. Mozaikler 1932 yılında yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkartılmıştır. Farklı hamamlar, evler ve kiliselerin mozaikleri Samandağı, Antakya ve Harbiye’de görülebilmektedir.
Müzeye giriş ücreti 15 TL'dir.
6. İskenderun Deniz Müzesi
Mustafa Kemal Atatürk'ün “Denizciliği Türk’ün Büyük Ülküsü Yapmak” ilkesinden hareketle kurulan müze 2008 yılında kurulmuştur. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu müze Türklerin denizcilik tarihi hakkında birçok bilgi verir.
Müze ücretleri 7 TL'dir.
7. Uzun Çarşı Caddesi
Geleneksel el sanatlarından, yöresel lezzetlere birçok ürünü bulabileceğiniz Uzun Çarşı Caddesi şehir merkezinde yer almaktadır. Bu çarşıda her sokak ayrı bir meslek grubuna ayrılmıştır. Şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri olan bu çarşı da farklı inanç ve kökenlerden birçok insanı bir arada bulabilirsiniz.
8. Vakıflı Köyü
Samandağ'da bulunan Vakıflı köyü tarihi ve doğal yapısını koruyan harika bir yerleşim yeridir. Nüfusu sadece Ermenilerden oluşan bu köy tarihi açıdan önemli bir yere sahiptir. Organik tarım yapılan köyde ayrıca defne sabunu, likör, reçel ve nar ekşisi de gelen misafirlere sunulmaktadır.
9. St. Pierre Kilisesi
Antakya'da yer alan St. Pierre Kilisesi, Hristiyanlık tarihinin ilk kilisesidir. Mağaradan kiliseye dönüştürülen St. Pierre Kilisesi'nde, Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan Aziz Petrus vaazlar vermiştir. Haftaiçi her gün açık olan bu kilise Yaz döneminde 10:00 – 17:00 saatleri arasında, kış döneminde 10:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Kiliseye giriş ücreti 30 TL'dir.
10. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi
Hatay'ın Payas ilçesinde yer alan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesii 1574 yılında Sokullu Mehmet Paşa tarafından yatırılmıştır. Mimar Sinan tarafından inşa edilen bu yapı hamami kervansaray, medrese ve camiden oluşmaktadır.
Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ne girişler ücretsizdir.
11. Damlataş Mağarası
Hatay'ın ve Türkiye'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Damlataş Mağarası Hatay'ın Payas ilçesinde yer almaktadır. 120 milyon yıllık doğal yapı olan bu mağara muhteşem bir atmosfere sahiptir. Mağara içeresinde dikit ve sarkıtlar bulunmaktadır. 190 basamaklı bir merdiveni çıktıktan sonra ulaşılan mağara 95 metre uzunluğundadır. Yapılan çalışmalarla ışıklandırılmış ve fotoğraf çekinmek ve gezmek için muhteşem bir hal almıştır.
12. İssos Antik Kenti
Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan İssos Antik Kenti M.Ö. 3000 yılına dayanan tarihi ile oldukça ilgi çekmektedir. Mozaikler açısından oldukça önemli bir merkez olan bu kentte amfi tiyatro, müzik odası, hamam ve tapınaklara ait kalıntılar bulunmaktadır.
Müzeyi gezmek ücretsizdir.
13. Meryem Ana Havuzu
Şehir merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan Meryem Ana Havuzu önemli doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Efsaneye göre Meryem Ana yolculuğu sırasında bu göle girmiştir. Bu nedenle halk arasında Meryem Ana Havuzu olarak anılmaktadır. Kayalık ve yeşilliklerden oluşan bu göl oldukça dikkat çekicidir.
14. Antakya Sinagogu
Kozmopolit bir yapıya sahip olan Hatay'da bulunan Antakya Sinagogu kültürel çeşitliliğin görülebileceği en önemli yapılardan biridir. Musevilere ait ibadet yeri olan Antakya Sinagogu, ziyaret yeri olarak kullanılmaktadır. 270 yıllık bir tarihi bulunan yapı “Antakya Musevi Havrası” olarak da bilinmektedir.
Girişler ücretsizdir.
15. Harbiye Şelaleleri
Hatay'a gelip de görülmesi gerekilen doğal güzelliklerden biri olan Harbiye Şelaleri, Hatay'ın Harbiye mevkiinde yer almaktadır. Oldukça güzel bir doğal yapı olan bu şelale son dönemlerde harap edilmiştir.
16. Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları
Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan kaplıcalar turizm açısından oldukça önemli bir yerdir. Birçok şehirden gelen ziyaretçiler burada bulunan otellerde konaklayarak kaplıcalara girmektedir. Bol mineralli olan sular şifalı olarak anılmaktadır. Bu bölgede 7/24 hizmet veren otel ve tesisleri kolaylıkla bulabilirsiniz.
Hatay'da Konaklama İmkanları
Hatay'da her bütçeye uygun konaklama yerleri bulunmaktadır. Merkez ilçe olan Antakya'da birçok kalacak yer bulunmaktadır. Zengin ulaşım seçenekleri sayesinde hem şehir merkezindeki birçok noktaya hem de diğer ilçelere kolay bir şekilde ulaşılabilir. Antakya'da otel, pansiyon, misafir evleri ve günlük kiralık evler gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Şehir merkezine yakın yerlerde bulunan oteller her bütçeye uygun istediğiniz özellikleri karşılayacak şekilde bulunabilmektedir. Uygun fiyatlı bir yer arayışınız için pansiyon ya da apart hizmetlerini alarak siz de daha ekonomik bir şekilde konaklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Tarihi Antakya Evleri de birçok kişi tarafından butik otellere dönüştürülmüştür. Tarihi yapıların içerisinde kalarak keyifli bir tatil geçirmek isterseniz bu alanları tercih edebilirsiniz. Günü birlik ziyaretleriniz sırasında günlük kiralık evleri kiralayarak hem uygun hem de kendi eviniz sıcaklığında bir rahatlığı yakalayabilirsiniz. Hatay'da bulunan birçok kuruma ait misafirhaneler bulunmaktadır. Bu alanlarda da konaklayarak tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.
Hatay merkezde konaklayabileceğiniz oteller; Le Reve Boutique Hotel, Artes Hotel, Kalipso Park Butik Otel, The Museum Hotel, The Liwan Hotel, Çankaya Konakları ve Hotel Mahallem şeklimde sıralanabilir
Hatay'da Yeme İçme İmkanları
Tarihi ve kültürü ile eşsiz bir şehir olan Hatay, birçok kültürel yapıyı bir arada bulundurmaktadır. Kültürel alt yapısı oldukça zengin olan kent, yemek kültürü açısından da oldukça zengindir. Kahvaltıdan tatlıya her çeşit yemeğin bulunduğu Hatay Mutfağı yöresel lezzetler konusunda ziyaretçilerine oldukça tatmin edici bir lezzet sunmaktadır.
Künefe
Çıtır çıtır ağızda dağılan hamuru, mükemmel peyniri ve yedikçe yedirten şerbetiyle Künefe, Hatay deyince akla gelen ilk lezzetler arasında yer alıyor. Közde yavaş yavaş pişirilen künefe hem görsel hem de lezzet şöleni sunuyor. Şehre gidenlerin uğrak noktaları arasında yer alan Çınaraltı Künefe tadına doyulmaz künefeleri sizlere sunuyor. Ayrıca şehir içerisinde farklı noktalarda künefe yapan birbirinden farklı künefeciler de bulunmakta.
Testi Kebabı
Odun ateşinde pişen tepsi kebabı kıyma, soğan, patates, biber ve domatesin bir araya gelmesiyle eşsiz bir lezzet sunuyor. Et yemekleri konusunda oldukça gelişmiş bir mutfağı olan Hatay'a yolunuz düştüğü zaman yemeniz gereken ilk yemekler arasında yer alıyor. Taş fırında pişirilen bu yemek özel lavaşlarla sunulmaktadır.
Fellah Köfte
İnce bulgurun uzun uzun yoğurulduktan sonra minik yuvarlaklar haline getirilip haşlanması ile yapılan bu yemek Hatay mutfağında önemli bir konuma sahiptir. Haşlanan köftelerin üzerine sarımsaklı domates sos ve yoğurt dökülerek bakır kaplarda servis edilen yemek tüketilmesi gerekilen lezzetler arasında yer alıyor.
Kâğıt Kebabı
Satır kıymanın maydanoz, biber, sarımsak ve özel baharatlarla karıştırılmasıyla elde edilen kebap kâğıt üzerine serilerek fırında pişirilmektedir. Farklı ve lezzetli bir yemek arayanların ilk tercihi olacak Kâğıt Kebabı, lavaş ekmekle ikram edilmektedir.
Kaytaz Böreği
Hatay deyince akla gelen hamur işi ve et yemeklerinin muhteşem bir birleşimi olan Kaytaz Böreği özel el açmasıdır. Hemen hemen her evde yapılan bu börek bol yağ ile elde açılmaktadır. İç harcına et, sarımsak, salça, soğan ve maydanoz katılarak fırında pişirilerek ikram edilmektedir.
Ispanak Borani
Hatay'a özgü olan Borani yemeği içerisinde pirinç, nohut, ekşi sos ve ıspanağın harmanlanmasıyla yapılmaktadır. Üzerine yoğurt ve cevizli sos dökülerek servis edilen bu yemek oldukça lezzetli bir yemektir.
Kireçte Kabak
Hatay'ın künefeden sonra en meşhur tatlısı kireçte kabaktır. Sönmemiş kireç üzerinde yavaş yavaş pişirilip tahin ile servis edilmesiyle damaklarda lezzet patlaması yaratan bu lezzet yemeniz gereken lezzetler arasında yer alır.
Katıklı ekmek
Hatay'a gittiğiniz zaman her restoranda karşınıza çıkabilecek katıklı ekmek, Lahmacun tarzında bir yemektir. İkramlık olarak sunulan bu eşsiz lezzet acı biber salçası ve baharatlı çökeleğin ekmeğe sürülerek pişirilmesi ile yapılmaktadır.
İçli Köfte
Hatay'a özgü bir şekilde hazırlanan içli köfte tadı damağınızda kalacak lezzetler arasında yer almaktadır. İç harcında dövülmüş et bulunan köftenin dış kısmında ince bulgur ile yoğurulmuş köfte bulunmaktadır ve kızarılarak tüketilmektedir.
Hatay Usulü Döner
Döner kültürüne farklı bir sayfa açan Hatay döneri özel sosu ve lavaşı ile lezzet şöleni sunmaktadır. Ayaküstü bir şeyler yemek isterseniz harika bir lezzet olacak bu yemeği şehir merkezinde birçok restoranda bulabilirsiniz.
Hatay Otogarı'na Ulaşım
Hatay, gelişmiş alt yapısı sayesinde geniş bir ulaşım ağı sunmaktadır. Genellikle kent merkezindeki gezilecek ve görülecek yerler yürüme mesafesindedir. Fakat şehir merkezinden otobüs terminaline ulaşım için belediye otobüsü, taksi, minibüs ve yolcu servisi gibi seçeneklerden yararlanılması gerekmektedir. Hatay şehir merkezine uzaklığı 38 km olan otogar oldukça gelişmiş bir otogardır. Seyahatiniz öncesinde bilet.net ile otobüs biletinizi satın alarak yolculuğunuzu daha kolay ve konforlu bir hale getirebilirsiniz. Terminalde bilet sırası beklemeye gerek kalmadan üstelik uygun fiyatlara alabileceğiniz Hatay bileti ile oldukça rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Hatay otobüs seferleri Türkiye'nin her şehrine ve Suriye'ye düzenlenmektedir.
Hatay'da ulaşım genellikle nakit ya da Hatay Kart ile sağlanmaktadır. Otobüslerde kolay ödeme yöntemi olan kart uygun fiyatlı bir ulaşım sunmaktadır. Kart genellikle bilet yükleme noktalarından alınabilmektedir. Bunun yanı sıra dolum ve aktivasyon işlemleri internet üzerinden de kolayca yapılabilir. Hatay Kart almak istemediğiniz durumlarda tek binişlik kartlar bulunmaktadır. Şehirde olduğunuz zaman kolayca bu kartları kullanabilirsiniz.
Otobüs
Hatay'da en çok tercih edilen toplu taşıma aracı belediye halk otobüsleridir. Şehrin her yerine ulaşımı kolaylaştıran bu otobüsler, Hatay Otogarı'na ulaşımı da kolay bir şekilde sağlamaktadır. 14, 16, 17, 19, 20, 21, 22 numaralı hatlar sayesinde Otogar ve şehir merkezine ulaşımı kolayca sağlayabilirsiniz. Hatların güzergahları şu şekildedir;
· 22 Nolu Hat: Yeni Otogar- St.Piyere Kilisesi
· 21 Nolu Hat: Toki- Otogar
· 20 Nolu Hat: Harbiye Yolu- Otogar- Emniyet Müd.
· 19 Nolu Hat: Havuzlar Civarı- Otogar- 118 Afet Evleri
· 17 Nolu Hat: Otogar- Şehit Sinan Aygün Alanı
· 16 Nolu Hat: TOKİ 118 Afet Evleri- Otogar- SSK Hastanesi
· 14 Nolu Hat: Aşağı Okçular Köyü- Otogar- 118 Afet Evleri
Otobüs ücretleri 5 TL'dir.
Servis
Hatay Otogarı'nda bulunan birçok firma şehir merkezinden otogara servis hizmeti vermektedir. Servisler genellikle ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Biletinizi aldığınız firma ile iletişim kurarak servis bilgilerini edinebilir ve ulaşımınızı daha konforlu bir hale getirebilirsiniz.
Taksi
Hatay Otogarı’na ulaşımda en konforlu ve hızlı ulaşım aracı taksilerdir. Taksiler diğer araçlara göre daha pahalı olsa da oldukça kolay bir şekilde otogara ulaşmanıza yardımcı olacaklardır. Taksi açılış ücreti 9,10 TL iken, kilometre başına ücret 8,26 TL'dir.
Minibüs
Ulaşımı sağlamanın en kolay kollarından biri minibüsleri kullanmaktır. Her 10 dakikada bir hareket eden minibüsler şehir içi ulaşım için birebirdir. Şehrin farklı noktalarına ulaşım sağlayabileceğiniz minibüslerin ücretleri 7 TL’dir.
Yolcu Servisi
Hatay Otogarı’na ilçe ve diğer illerden firmalara ait yolcu servisleri kalkmaktadır. Bu servisler genellikle cüzi bir ücret karşılığında sizi otogara kadar götürmektedir. Güvenilir bir hizmet almak isterseniz bu yolu tercih edebilirsiniz. Yetkili firma ile görüşerek bilgi alabilirsiniz.
Hatay Varış İstasyonları
Hatay Otogarları
Hatay Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular
Hatay otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.
Hatay bölgesine Metro Turizm, Kamil Koç, Varan Turizm, Pamukkale Turizm başta olmak üzere birçok otobüs firması sefer düzenlemektedir.
Hatay otobüs saatleri, kalkış/varış noktası ve otobüs firmalarının belirlediği seferlere göre değişkenlik göstermektedir. Sefer saatlerini incelemek için Hatay otobüs bileti sefer sorgulaması yapabilir ve tüm sefer saatlerini tek ekranda inceleyebilirsiniz.
Satın aldığınız Hatay otobüs biletini kolaylıkla iptal edebilir veya açığa alabilirsiniz. Açığa alma işlemi sonrasında, bilet tutarınız ile yeni bir otobüs bileti satın alabilirsiniz. Otobüs bileti iptalleri, otobüs firmalarının iptal ve iade politikalarına göre değişiklik gösterebilir.