Adana Otobüs Bileti

Adana

Adana

Adana Hakkında

Adana, 3,45 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık kentlerinden birisidir. Özellikle çok sıcak oluşu ile her yıl gündem olan Adana, Akdeniz bölgesinde yer alan ve kar yağışının neredeyse hiç görülmediği bir şehirdir. Türkiye’nin 6. Büyük ili olan Adana’yı ikliminden dolayı ziyaret edebileceğiniz en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Birçok tarihi eseri ve mimari yapıları ile gezgincilerin uğrak adresidir. Tüm bu tarihi eserlerin yanı sıra en göze çarpan ve ziyaretçilerin sık sık ziyaret etmesine sebep olan özelliklerinden birisi de sahip olduğu harika yemekleridir. Dünyaca ün salmış kebap kültürünün başkenti olan Adana’da ‘Adana Kebabı’nı’ deneyebileceğiniz birbirinden iyi sunumlara sahip şık ya da salaş mekanlar bulabilirsiniz. Doğal güzellikleri açısından huzur veren parkları, gölleri ve yaylaları ile Adana’da ihtiyacınız olan tatili yapabilirsiniz. Renkli sokakları ve hareketli AVM’lerinin yanı sıra vakit geçirebileceğiniz birçok eğlence mekânı da bulunmaktadır. Çukurova ve Adana Alparslan Bilim ve Teknoloji Üniversiteleri ile bir öğrenci kesimine sahip Adana sık sık çeşitli festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Adana Gitar Festivali, Portakal Çiçeği Festivali ve Çukurova Rock festivali gibi birbirinden eğlenceli festivaller düzenlemektedir. Bu sebeple ülke genelinden çokça fazla genç gezginciye ev sahipliği yapmaktadır. Adana Otogarı, gerek Mersin havalimanı eksikliği gerekse şehirlerarası yolculuklardaki konumundan ötürü yoğun bir otogardır. Bu sebeple ülke genelindeki birçok acentenin önemli durakları arasında yer almaktadır. Bu yoğunluktan dolayı Adana otobüs seferleri çok sistemli ilerlemekte ve sürekli olarak hizmet vermektedir. internet üzerinden Adana otobüs bileti satın alma işlemlerinde bilet.net web sitesini kullanabilirsiniz.

Adana’da Gezilmesi Gereken Yerler

Adana’nın merkez ilçesi olarak kabul edilen Seyhan, kenti gezmek için ilk adresiniz olabilir. Seyhan ilçesi içerisinde Adana’nın birçok simgesel tarihi eserlerini bulundurmasının yanı sıra büyük alışveriş merkezleri ve fuar alanları ile de turistlere hareketli ve renkli bir atmosfer sunmaktadır.

Sabancı Merkez Camii 1881 yılında inşa edilmiş önemli tarihi eserlerden birisidir. Seyhan’da bulunan bu yapı Adana’nın bilinen eserlerindendir. Seyhan’da dikkat çeken popüler turist noktalarına örnek olarak; Adana Saat Kulesi ve film festivallerinin yapıldığı Adana Sinema Müzesi’nden bahsedebiliriz.

Yine Adana’nın önemli ilçelerinden birisi olan Çukurova, tarihi ve doğal mekanları öne çıkmaktadır. Seyhan Baraj Gölü’ndeki huzur verici manzarada dinlenirken bir diğer yandan da kürek yarışları, kano ve tekne turlarına katılarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. En popüler noktalardan birisi de Sevgi Adası’dır. Sandallarla gidebileceğiniz bu adada, yürüyüş yolunda vakit geçirebilir ve otantik fotoğraflar çekilebilirsiniz.

İnanılmaz bir göl manzarasına sahip olan Adnan Menderes Bulvarı’nda yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve çocuklar için de oyun alanları bulunmaktadır. Aile gezileri için ideal bir seçenek olan bu alanda çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirirken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Doğa gezisi dendiğinde en çok dikkat çeken ve ziyaretçi ağırlayan alanlardan birisi de Çobandede Yerel Kuş Parkı’dır. İlginç bitki türleri, yırtıcı kuşları ve göz alıcı manzarası ile kendinizi doğa ile bütünleşmiş hissedeceğiniz bu parkta seyir terası da bulunmaktadır.

Adana’nın en önemli tarihi eserlerinin yer aldığı Ceyhan ilçesi, merkeze yalnızca bir saat uzaklıktadır. Adeta medeniyetler beşiği olan Ceyhan’da Bizans, Hitit, Mısır, İran, Roma, Fenike ve Büyük Selçuklu gibi birçok uygarlığın kalıntıları yer almaktadır. M.Ö. 1900’lü yıllara kadar uzanan tarihi yapıları ile dikkat çeken bu ilçe yerli ve yabancı turistler için önemli duraklardan birisidir. Bizans döneminden kalma uzun surlar, Yılan Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Ceyhan Ulu Camii bulunmaktadır. Harika fotoğraflar yakalayabileceğiniz Tumlu Kalesi, antik tiyatro ve mozaikler gibi birçok tarihi ve sanatsal eserleri görmek mümkün. Adana’daki gezinizde tarihi bir gezi planlıyorsanız listenin başında Ceyhan gelebilir.

Özellikle Yılan Kalesi uğramanız gereken önemli yerlerden. İpek Yolu üzerinde tüm ihtişamı ile görenleri büyüleyen kale, 1080 yılından bu yana sağlam bir şekilde varlığını sürdürmektedir.  750 metre uzunluğunda yüksek surlar, kilise ve sarnıçlardan meydana gelen kale halk tarafından Şahmeran Kalesi olarak bilinmektedir.

Adana’da sosyal hayat dendiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi de hiç kuşkusuz Ziya Paşa Bulvarı’dır. Birçok mağaza, kafe, alışveriş merkezi ile çevrili olan, renkli ve dinamik enerjisi ile uğramanız gereken yerlerden birisidir.

Karaisalı ilçesi tarihi gezileri ve doğa sporlarını sevenler için ideal gezi yerlerinden birisidir. 2. Abdülhamit döneminden kalan Varda Köprüsü’ndeki nefes kesen bu manzarada inanılmaz kareler yakalayabilirsiniz. Doğa sporlarına merakı olan gezginler için 20 kilometre uzunluğundaki Kapıkaya Kanyonu harika bir seçenek olabilir. Karaisalı’da bir diğer bir etkinlik alanı da Yerköprü Mesire Alanı’dır. Günübirlik bir gezi düzenleyerek Karaisalı’da tarihi eserlerin ve doğa etkinliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu olan Seyhan Nehri, etrafında bulunan parklar, piknik alanları, kır bahçeleri, su parkları ile özellikle yerli turistin uğrak adreslerinden birisidir. Spor yapmak ve dinlenmek için tercih edilebilecek güzel manzaralı alanlardan birisidir.

Özellikle su sporları için tercih edilmekte olan Göksu Nehri, yaz aylarında da sakin sularda kano gezileri için bolca ziyaret edilmektedir. Doğa yürüyüşlerine de elverişli bir çevreye sahip bu alanı çeşitli etkinlikler için ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’nin en büyük kent içi parklarından birisi olan Merkez Park, ziyaretçilerine 50 hektar büyüklüğünde bir alan içerisinde birbirinden eğlenceli etkinlikler sunmaktadır. 40’tan fazla ağaç ve 60’dan fazla çiçek çeşidi bulunan parkta dört yüz bine yakın bitki bulunmaktadır. Çocukların vakit geçirebileceği 2 adet oyun alanı, paten pisti, seyir terası, kır bahçeleri ve kafeleri ile park alanı hem ailelerin hem de genç kesimin tercih ettiği bir yerdir. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Adana halkının da önemli bir eğlence alanı olan bu parkta haftanın her günü oldukça hareketli bir kalabalıkla karşılamanız mümkün.

Anavarza Antik Kenti, Roma imparatorluğu döneminde var olan ancak ne zaman kurulduğu net olarak bilinmeyen bir yerleşkedir. Etkileyici kalesi ile dikkat çeken bu kent zaman içerisinde birçok medeniyetten izler edinmiştir. UNESCO Dünya Miras Geçici Liste’sinde yer almıştır. Ermenilerden Osmanlılara kadar birçok kültürün izlerini taşıyan bu kentte; antik hamam, kilise, tiyatro ve kaya mezarlarının eşsiz güzelliklerini inceleyebilirsiniz.

Totalde 10 farklı şelaleden meydana gelen zengin bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip Küp Şelalesi’nde fotoğraf safarileri ve doğa yürüyüşleri yapabilir; soğuk ve temiz kaya göletlerinde vakit geçirebilirsiniz.

Doğa sporları ve fotoğrafçılıkla ilgisi olan her gezgincinin Adana’da mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden birisi Çakıt Vadisi’dir. Karaisalı ilçesinde yer alan vadi, Belemedik Vadisi ve Kapıkaya Kanyonu ile komşudur. Dağcılık, kampçılık ve tırmanma gibi birçok eğlenceli aktivitenin düzenlendiği Çakıt Vadisi’nde arkadaşlarınızla güzel anılar biriktirebilirsiniz. Özellikle vadide yer alan seyir terasında Adana’yı hatırlayabileceğiniz harika kareler yakalayabilirsiniz.

Yabancı turistlerin uğrak adreslerinden birisi olan Bebekli kilise 1880 yıllarından kalma bir İtalyan Kilisesi’dir.  Klasik mimarinin güzel örneklerinden olan bu eser 2,5 metre uzunluğunda bir Meryem Ana heykeline sahiptir. Seyhan ilçesi gezinizde uğramanız gereken mimarı ederlerden biridir.

Adana’da Konaklama İmkanları

Her mevsim sıkça ziyaretçi alan Adana özellikle bahar ve yaz aylarında hafta sonu kaçamaklarına ve günübirlik gezilere ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebeple Adana’da pansiyondan aparta varıncaya kadar birçok konaklama imkânı bulunmaktadır. Bütçe ve istenilen hizmet konusunda da çok çeşitli oteller farklı destinasyonlarda hizmet vermektedir.

Şık ve lüks bir otelde konaklamak, aynı zamanda da popüler gezi alanlarına yakın bulunmak istiyorsanız huzurlu manzarası ile Sheraton Grand Adana sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Yine önemli tarihi mimarilerden Taşköprü ve Ulu Cami gibi mekanlara yakın olabileceğiniz uygun fiyatlı oteller de bulunmaktadır. Golden Deluxe Otel, temiz ortamı ve sağladığı hizmetleri ile tercih edilebilir.

Fiyat performans noktasında gerçekten önemli bir alternatif olan Çavuşoğlu Otel, merkezi bir konumda olması ve kaliteli hizmeti ile müşterilerinin beğenisini kazanan bir işletmedir.

Adana şehir merkezine yalnızca 3-4 dakikalık mesafede bulunan Adana Hilton SA, en çok tercih edilen otellerden birisidir. Aileler için de uygun bu tesiste yüzme havuzundan mini bar servisine kadar birçok hizmet sunulmaktadır. Ayrıca Kemealtı Camii ve Bebekli Kilise gibi tarihi mekanlara da yakın bir konumda bulunmaktadır. Kaldığınız süre zarfında kolayca erişebileceğiniz ufak gezilerle de tatilinizi keyifli kılabilirsiniz.

Kent merkezine yürüme mesafesinde olan Riva Reşatbey Otel’de birçok hizmet verilmektedir.  Tesis içerisinde ve yakın çevresinde çok fazla restoran bulunmaktadır. Merkezde uygun fiyatlı ve çeşitli hizmet arayışında olanlar için uygun bir seçenek olabilir.

Havalimanı’na 4 km uzaklıkta ve merkezde yer alan Çavuşoğlu Otel ile ulaşım probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. Adana Merkez Park, Atatürk Parkı ve Yeni Camii ile çevirili olan bu otel çocuklara yönelik hizmetleri ile aileler için uygun bir seçenektir.

Şehir merkezine araç ile 5-6 dakikalık mesafede bulunan Güney Adana Otel’de ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz birçok hizmet sunulmaktadır. Sabancı Merkez Camii, Adana Merkez Park ve Taş Köprü gibi Adana için sembolleşmiş birçok gezi alanına yakın konumlandığından tatiliniz boyunca rahatça bu mekanları ziyaret edebilirsiniz.

Adana’da Yeme İçme İmkanları

Özellikle Adana yemek için yerli turist tarafından sıkça ziyaret edilen ve kebabı ile ün salmış bu kentteki gezinizden Adana Kebabı deneyimlemeden ayrılmak olmaz. Kentin hemen hemen yer köşesinde harika kebaplar yapan gerek şık gerek salaş ortamlara rastlamanız mümkündür. En iyi kebap servisi yapan yer diye bir öneri yapmak mümkün değildir. Ancak elbette önerilebilecek bir iki mekân ismi verilebilir. 2 katlı salaş bir mekân olan Yeşil Kapı, bir restoran ya da lokanta düzeninden yoksun olmakla beraber karışık kebapları ile birçok ziyaretçinin beğenisini toplamaktadır.  Dede, Eyvan Kebap, Kebapçı Mesut, Onbaşılar Kebap, Kebapçı Adil önerilen diğer kebap lokantaları arasında yer almaktadır.

"Oradan, buradan, şuradan şırdan yenmez, şırdan Bedo’dan yenir" sloganı ile tanınan Şırdancı Bedo, Adana’da şırdan konusunda öne çıkan en önemli isimdir.  Adana şırdanı ile ünlü olmasa da sakatat ve et kültürünün geliştiği kentlerden birisidir. Özellikle gece tüketimi yaygın olan şırdanı daha önce denememiş olanlar için Şırdancı Bedo en iyi seçenek olabilir.

Ziyaretçilerini inanılmaz bir meze cümbüşü ile karşılayan Kaburgacı Yaşar Usta, kuzu kaburgasından hazırladığı özel menüsü ile görsel bir şölen sunmaktadır. Lezzet açısından tartışmaya açık olmayan bu şöleni kesinlikle deneyimlemelisiniz.

Salaş bir seyyar arabada sunulan bol peynirli harika böreklerden tatmak için yerli halk ve turistler sıra olmaktadır. Börek yapımında farklı bir boyutta olan Levent Börekçi ’sinin çıtır böreklerinin bağımlısı olacağınızı garanti edebiliriz.

İlk şubesi 1974’te açılmış olan Doğan Kaymaklı, şimdilerde Adana’nın birçok yerinde rastlayabileceğiniz kadar fazla şubeye sahiptir. Özellikle fıstıklı kadayıf tatlısını deneyimlemek için bu mekâna uğrayabilirsiniz.

Ciğer söz konusu olduğunda adından çokça söz ettiren en önemli mekân Birbiçer Kebap Salonu’dur. Ocak başı sistemi ile hizmet vermekte olan mekânda alkol servisi bulunmamaktadır. Ciğer, kaburga, kebap vb. birçok çeşidi bulabileceğiniz kebap salonundan ciğer menüsünü denemeden ayrılmamalısınız.

Adana sıcağından kaçmak için kullanabileceğiniz en güzel seçeneklerden birisi de bicibici molasıdır. Bicibici, nişastanın su ile karıştırılıp muhallebi haline getirildikten sonra dilimlenerek pudra şekeri ya da çeşitli meyve süslemeleri ile servis edilen bir tatlıdır. Kentin birçok yerinde rastlayabileceğiniz bu hafif tatlıyı deneyebileceğiniz yerlerden en iyisi Abuzer Usta’nın yeridir.

Muzlu sütten ne beklenilebilir diye düşünebilirsiniz ancak Adana’da en ünlü mekanlardan birisi de Kazım Büfe’nin muzlu sütleridir. 24 saat açık büfeden uygun fiyatlarda deneyeceğiniz içeceklerin müdavimi olacağınızı söyleyebiliriz.

Adana denince belki de kebaptan sonra akla ilk gelecek içecek şalgamdır. Kırmızı havuç ve kırmızı pancar bitkilerinden elde edilen Adanalıların milli içeceği denilebilecek bu içeceği deneyerek Adana yeme-içme kültürüne dair bir fikir elde edebilirsiniz.

Adana’da yemeniz gereken en yaygın yemeklerden birisi de paçadır. Sakatat yemekleri arasında en çok tüketilen yemeklerdendir. Bu yemeği, en iyi paça servislerini yapan Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda yanında çeşitli yöresel yemeklerle ve humus ile deneyebilirsiniz.

Seyhan Gölü ziyaretiniz sırasında enfes bir kahvaltı ile gezinize ara verebilirsiniz. Baraj gölü karşısında birçok kahvaltı yeri bulunmaktadır. Bu harika manzara karşısında en çok tüketilen kahvaltılıklardan birisi de sıkmadır. Bazlamanın arasında peynir ya da patatesle servis edilen bu yemeği kesinlikle denemelisiniz.

Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde yer alan lagün göllerinde av yasağının olmadığı zamanlarda balık tutulmasına müsaade edilmektedir. Bu ilçelerde Lagün balıklarının en taze hali ile servis edildiği şık restoranlara uğrayabilirsiniz.

Adana Otogarı'na Ulaşım

Otobüs

Adana bilet konusunda hiç zorluk çekmeyeceğiniz şehirlerden birisi. Ayrıca otogara ulaşmak için toplu taşımalarda kullanabileceğiniz Adana kent kartlar bulunmaktadır. Bu sebeple Adana bilet fiyatları belirli bir tarife üzerinden uygulanmaktadır. Kentten 8 kilometre uzaklıkta bulunan Adana Otogarı’na ulaşabilmek için kullanabileceğiniz en uygun ve pratik yollardan birisi belediye otobüsleridir. 174, 198, 250 ve 252 otobüs hatlarda çalışmakta olan otobüsleri kullanarak otogarın hemen önünde bulunan durakta inebilirsiniz.

Taksi

Adana’nın merkezi olmak üzere hemen her ilçesinde taksi durakları bulmak mümkündür. Ancak farklı bir ilçeden geliyorsanız taksi seçeneği pek önerilmemektedir. Merkezden yapacağınız seyahatlerde ise hemen hemen her mahallede günün her saatinde çalışmakta olan taksiler hizmet vermektedir. Özellikle ağır bagajlarla seyahat ediyorsanız taksileri kullanarak hızlı ve konforlu bir şekilde otogara ulaşabilirsiniz.

Minibüs

Adana’da minibüsler en az otobüsler kadar yaygın toplu taşımalardan olup kent kartların geçerli olmadığı araçlardır. Ve çalışma saatleri 24:00’e kadar sürmektedir. Merkezi ve merkezi olmayan ilçelerden de kolayca erişebileceğiniz minibüslerle kolayca otogara ulaşabilirsiniz.

Yolcu Servisi

Otobüs firmalarının yolcular için ücretsiz olarak düzenlediği yolcu servisi hizmetinden faydalanabilirsiniz. Kentin farklı noktalardan terminale seferler düzenleyen bu otobüslere bilet satış ofislerinin önünden binebilirsiniz. Otobüsünüzün kalkış saatinden sadece yarım saat öncesinde servislere binerek terminale kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Metro

Adana’da metro tek bir hat üzerinden hizmet vermektedir. Optimum AVM ve hastane arasındaki bu hattı kullanarak çeşitli noktalara ulaşım sağlanmaktadır. M1 metro hattını kullanarak terminale ulaşabilirsiniz. 

Adana Otogarları

Adana Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Adana otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Adana Hakkında
Nüfus:2.263.373
Telefon Kodu:0322
Plaka Kodu:01
Prş
23,79°
Adana
20 Eyl Cum, Yağmurlu
23,1°
Cmt
23,02°
Paz
22,69°
Pzt
20,49°
Sal
21,57°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery