Tekirdağ Otobüs Bileti

Tekirdağ

Tekirdağ

Tekirdağ Hakkında

İstanbul’un batısında bulunan Tekirdağ, Marmara Denizi kıyısında bulunan sahilleri ile olduğu kadar hızla sanayileşen bir kent olarak dikkat çekmektedir. İlin merkez ilçesi Süleymanpaşa’dır. Toprağı çok verimli olan Tekirdağ’ın coğrafyası da genel olarak düz olduğu için tarım için çok elverişlidir. Bölgedeki tek yükselti güneybatı – kuzeydoğu istikametinde uzanan Tekir Dağları'dır. Tekirdağ il sınırları içerisinde hiç önemli akarsu bulunmasa bile bölgede bulunan birçok dere tarım ve hayvancılık duyulan su ihtiyacının önemli kısmını karşılamaktadır. Şehrin Karadeniz’e olan kıyısı yalnızca birkaç km’dir ve herhangi yerleşim birimi veya yapı barındırmamaktadır.

Sanayiye yönelik tarım ürünlerinin üretimi bölgede yaygın olarak gerçekleştirilmektedir. Son yıllarda bu ürünlerin işlenmesine yönelik sanayi oluşumları özellikle Çorlu, Çerkezköy, Ergene ve Kapaklı ilçelerinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Bölgede hem hayvancılık hem de balıkçılık hızla gelişmektedir. Bu ürünlere yönelik sanayi de üretim miktarlarıyla paralel gelişmektedir. Şehrin en önemli karayolları İstanbul ile Edirne’yi (Otoyol-3) ve İstanbul ile Çanakkale’yi bağlayan (Otoyol-6) otoyollardır. Otoyol-3 şehir merkezinin dışından, Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerine yakın geçerken, Otoyol-6 şehir merkezinin yakınından geçmektedir. Bu yollar yalnızca yurtiçi ticaret için değil, ithalat ve ihracat lojistiği içinde büyük önem taşımaktadır.

Ülkedeki en önemli LNG (Liquid Natural Gas – Doğal Gaz) deposu Tekirdağ’ın en doğuda bulunan ilçesi Marmara Ereğlisi’nde bulunmaktadır. Mavi Akım doğalgaz boru hattına bağlı olan bu depodan çeşitli ülkelere sevk edilecek doğalgaz yüklemesi yapılmaktadır. Bölgede yapımına başlanan ve NATO’nun kullanımı için ayrılacak limanın inşası yapıma başlandıktan sonra iptal edilmiştir.

Bu durum bölgenin hareketliliğini ve Tekirdağ otobüs seferleri sayısında da artışı beraber getirmiştir. Şehrin Edirne’de bulunan sınır kapıları ile İstanbul ve Kocaeli’nde bulunan fabrikalar arasında bulunması lojistik yönünden de önemini arttırmıştır.

Tekirdağ’da Gezilmesi Gereken Yerler

Özellikle yakın tarihe ait önemli eserler barındıran Tekirdağ, aynı zamanda çok farklı doğa sporunun icra edilebileceği bir coğrafyaya sahiptir. Tekirdağ il sınırları içinde birçok antik kent ve eser bulunmaktadır. Perinthos, Marmara Ereğlisi’nin merkezinde yer almaktadır. Ganos Şarköy’e bağlı Gaziköy’de, Misinli köyü ve kalesinin kalıntıları ise Çorlu’ya bağlı aynı adlı köyde bulunmaktadır. Bunlar dışında birçok yerleşim birimine dair kayıtlar olsa da, detaylı arkeolojik kazılar henüz başlamadığından dolayı tespit edilememişlerdir.

Şehrin ve ilçelerin birçok noktasında 15 ve 16. Yüzyıldan kalma birçok camii bulunmaktadır. Bu camilerin neredeyse tamamı ziyaret ve ibadete açıktır. Macar bağımsızlık kahramanı ve prensi olan Ferenc Rakoczi’nin şehirde kaldığı ev Macaristan hükümetinin desteği ile 1982 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. Bu müze Atatürk Bulvarı üzerinde bulunmakta ve Prens ile ailesine ait kişisel eşyalar ve iki milletin dostluğunu vurgulayan eserler sergilenmektedir. 1840 yılında Tekirdağ’da dünyaya gelen ünlü şair Namık Kemal’in hatırası için doğduğu dönemin mimarisine uygun bir ev müze olarak hizmet vermek üzere inşa edilmiştir. Namık Kemal Evi, yazarla aynı adı taşıyan cadde üzerinde bulunmaktadır. Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bölgenin tarihi hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenlerin ilk ziyaret ettiği noktalardan biridir.

Çorlu ve Saray ilçelerinde at yetiştiren birçok çiftlik bulunmakta, bu çiftliklerde at binme imkânı sunulmaktadır. Çorlu’ya bağlı Kirazdere’de düzenli olarak Off-Road yarışları ve gösterileri düzenlenmektedir. Bu yarışlar için ülkenin her kesiminden her yıl onlarca sporcu ve izleyici şehre gelmektedir.

Süleymanpaşa’da bulunan limandan kalkan feribotlarla Marmara bölgesinin önemli turizm bölgelerinden Avşa Adası’na da ulaşılabilmektedir. Aynı iskeleden Saraylar, Erdek ve Marmara Adası’na da feribotlar kalkmaktadır. 1876 yılında Şarköy’ün Hoşköy beldesinde Fransa tarafından yaptırılan Hora Feneri bölgenin en büyük ikinci feneridir ve hala hizmet vermektedir.

Şarköy ilçesinde bulunan 60km uzunluğundaki kumsal Marmara Denizi'nde yüzülebilecek en temiz kesimlerden biri olarak her yıl birçok kişinin otogar aracılığı ile şehre gelmesini sağlamaktadır. Şarköy aynı zamanda balıkçılık ve zeytinyağı ile ünlü olup, doğa turizmi ve fotoğraf severler tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Yine kumsalı ile ünlü olan Kumbağ, özellikle günü birlik ve kısa süreli deniz tatili yapmayı sevenler tarafından ilk tercih edilen yerlerdendir. Tekirdağ’ın Karadeniz kıyısında bulunan Çamlıkoy, mavi ve yeşilin bir araya geldiği, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatıyla eşsiz bir mesire yeridir. Sahillerin bir kısmında yelkencilik ve rüzgâr sörfü gibi aktivite seçenekleri sunuluyor olması da Tekirdağ bilet satışlarının artmasında rol oynamaktadır.

Tekirdağ’da Konaklama İmkanları

Tekirdağ’a giden turistleri geniş bir konaklama seçeneği beklemektedir. Farklı bütçe ve ihtiyaçlara cevap veren, dünyaca ünlü otel zincirlerinin şubeleri dahil birçok otel şehrin farklı noktalarında müşterine hizmet vermektedir.

İstanbul il sınırından Süleymanpaşa ilçesine kadar birçok tatil sitesi ve otel bulunmaktadır. Bu bölge özellikle hafta sonlarını İstanbul dışında geçirmek isteyenler tarafından uzun yıllardır yoğun biçimde tercih edilmektedir. Başta Marmara Ereğlisi olmak üzere yazlık tipi evlerin çok olduğu bölgelerde günlük ve haftalık ev kiralama olanakları geniş olduğu gibi, kamp alanları da doğa severlerin hizmetine sunulmuştur.

Tekirdağ’da Yeme İçme İmkanları

Ünü ülkemizin dışına bile taşan Tekirdağ köftesi, bölgenin en önemli lezzetidir. Bunun yanında Hayrabolu Tatlısı, Velimeşe Bozası, Tekirdağ Peyniri de şehrin bilinen ve beğenilen yerel lezzetleri arasında yer almaktadır. Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde yerel lezzetlerin tecrübe edilebileceği birçok restoran hizmet vermektedir. Aynı zamanda yine birçok işletme Velimeşe Bozası, Tekirdağ Peyniri ve Hayrabolu Tatlısı'nın paket ile satışını da yapmaktadır. Yerel lezzetlerin yanında farklı fast food ürünleri servisi yapan birçok işletme de şehrin çeşitli noktalarında hizmet vermektedir. Restoran ve diğer yiyecek içecek temin edilebilecek işletmeler ilçe merkezlerinde yoğunlaşmaktadır. Şehirde balık yemeklerinin de özel bir yeri bulunmaktadır.

Tekirdağ Otogarı'na Ulaşım

Şehrin merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bulunan Tekirdağ Otogarı sahile yakın bir yerde, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı adıyla anılan eski İstanbul – Tekirdağ karayoluna bağlıdır. Çerkezköy, Malkara ve Çorlu ilçelerinde de diğer illerden gelen otobüslerin durduğu otogarlar bulunmaktadır. Tekirdağ bilet fiyatları hakkında detaylı bilgi ve Tekirdağ otobüs bileti seçeneklerini karşılaştırmak isteyenler bilet.net sitesini ziyaret ederek diledikleri seferden biletlerini hızlı bir biçimde satın alabilirler.

Otobüs

Çorlu, Saray, Süleymanpaşa ve Muratlı ilçelerinde toplu taşıma Tekirdağ Belediyesinin Tekulaş işletmesi tarafından sağlanmaktadır. 4, 6, 9, 10 ve 12 numaralı hatlar Süleymanpaşa’da bulunan otogarı şehrin çeşitli noktalarına bağlamaktadır. Süleymanpaşa içinde otobüs seferleri 06.20 – 23.00 arasında gerçekleşmektedir. Otobüs sefer aralıkları ise günün saatine göre 7 ile 36 dakika arasında değişmektedir. 4 nolu Huzur Evi – Otogar hattında çalışan otobüsler bu sürelerin istisnası olarak hafta içi 40dk, hafta sonları ise 80dk aralıklarla sefere çıkmaktadır.

Taksi

Otogarda bulunan taksi durağı şehirde bulunan birçoktaksi durağı gibi 24 saat müşterilerine hizmet vermektedir. Trafiği çok kalabalık olmayan şehirde taksi diğer ulaşım yöntemlerinin yanında daha konforlu ve hızlı bir alternatif oluşturmaktadır.

Minibüs

Süleymanpaşa ilçesi içerisinde birçok noktaya minibüslerle gitmek mümkündür. 06.20 ile 23.00 saatleri arasında sefer yapan minibüslerin sefer aralıkları gün içerisinde 8 ila 30 dakika arasında değişmektedir.

Tekirdağ Otogarları

Tekirdağ Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Tekirdağ otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Tekirdağ Hakkında
Nüfus:1.113.400
Telefon Kodu:0282
Plaka Kodu:59
Tekirdağ
21 Eyl Cmt, Yağmurlu
18,72°
Paz
18,22°
Pzt
19,13°
Sal
20,85°
Çrş
20,12°
Prş
20,35°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery