Konya
Konya Kalkışlı Otobüs Biletleri
Konya Merkezli Otobüs Firmaları Tüm firmalar
Konya Hakkında
Türkiye'nin ekonomik olarak en gelişmiş şehirlerinden biri olan Konya, doğal ve tarihi birçok zenginliğe sahiptir. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük ili olan Konya en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir. En önemli sanayi kentlerinden biri olan Konya'da ticari olarak büyük bir büyüme bulunmaktadır. Yaklaşık 2,5 milyon kişinin yaşadığı Konya büyükşehir statüsündedir. Şehirde her yıl çeşitli sanat, müzik ve spor etkinlikleri düzenlenmektedir. Turizm açısından da oldukça gelişmiş olan bu şehir, yerli ve yabancı halk tarafından oldukça dikkat çekicidir. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan ve Konya’da bulunan Çatalhöyük, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır.
Konya'da bulunan otobüs terminali bütün şehirlere hizmet vermektedir. Siz de bilet.net ile Konya otobüs bileti alabilir ve Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanını bulabilirisiniz. Bilet bayilerine ya da otogara gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden alacağınız biletler size zamandan ve ücretten tasarruf sağlamaktadır. Bilet.net ile kendinize en uygun bileti bulabilir, saatini ve firmayı seçebilir kolayca ödeme yapabilir, yerinizi görerek seçebilirsiniz.
Konya'da Gezilmesi Gereken Yerler
Selçuklu ve Osmanlı tarihinin en güzel yapılarının bulunduğu, her yerinde tarihi güzellikler bulunan Konya her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Mevlâna Türbesi, Selçuklu mimarisine ait binlerce güzel eser ile oldukça ilgi çekici olan bu yer gezilip görülmesi gerekilen yerler arasında yer almaktadır.
Mevlâna Müzesi ve Türbesi
Konya denilince akla gelen ilk yerlerin başında Mevlâna Türbesi gelmektedir. Konya'nın simgesi haline gelen Mevlâna Türbesi'ni her yıl binlerce kişi ziyaret etmektedir. Mevlâna Müzesi'nin içinde ise derviş hücreler, matbah, Hürrem Paşa Türbesi, Üçler Mezarlığı, Hamuşan Kapısı, Sinan Paşa Türbesi ve Fatma Hatun Türbesi yer almaktadır. Turistler tarafından en çok ilgi çeken yerlerden biri de Şeb- Arus denilen çeşmedir.
Bu alana giriş ücretsizdir.
Tuz Gölü
Konya'ya sınırı bulunan Tuz Gölü oldukça güzel ve önemli bir doğal alandır. Türkiye'nin tuz ihtiyacının %40'ı bu gölden sağlanmaktadır. Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan tuz gölünü ziyaret ederek kartpostallık fotoğraflar çekinebilirsiniz.
Alaeddin Tepesi
Şehrin merkezinde yer alan Alaeddin Tepesi Konya'nın eşsiz manzarasını görmek için birebirdir. Konya'nın en yüksek tepesi olan bu yer yaz aylarında birçok kişi tarafından ziyaret edilir ve mesire alanı olarak da kullanılır. Bu tepede ayrıca Alaeddin Cami’de bulunmaktadır.
Karatay Müzesi
Konya'nın en önemli yapılarından biri olan Karatay Müzesi, Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerindendir. Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan bu müze Çini Eserler Müzesi olarak da bilinir.
İnce Minareli Medrese
Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan İnce Minareli Medrese, Selçuklu mimarisinin önemli eserlerinden biridir. 1264 yılında Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus tarafından yaptırılmıştır. Selçuklu taş işçiliğimin en güzel örneklerinden biridir.
Selimiye Camii
Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapımına başlanarak II. Selim döneminde tamamlanan Selimiye Camii, Konya'nın simgelerinden biridir. Şehir merkezinde yer alan bu cami Mevlâna Türbesi'nin yanında bulunmaktadır. Tek şerefeli iki minaresi ve kesme taş işçiliği oldukça dikkat çekmektedir.
Atatürk Evi
1928 yılında Konya halkı tarafından Atatürk'e minnet göstergesi olarak hediye edilen bu ev günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Atatürk'e ait birçok eşya, yaşadığı döneme ait belge ve fotoğraflar burada yer almaktadır.
Meram Bağları
Konya'nın Meran ilçesinde yer alan Meram Bağları, yaz aylarında serin bir yer arayanlar için oldukça uygundur. Meram Bağları doğal güzelliği ile nam salmış bir yerdir. İçerisinde restoranlar ve mesire alanı bulunur.
Sille Köyü
Tarih severler için oldukça harika bir yer olan Sille Köyü 6000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Eski bir Rum köyü olan bu köyde dünyanın en büyük ve en eski manastırı olan Ak Manastır bulunmaktadır. Baharat ve İpek Yolu'da Sille üzerinden geçmektedir.
Çatalhöyük Neolitik Kenti
Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve Konya’da bulunan Çatalhöyük, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır. Çatalhöyük Neolitik Kenti, dünyanın her yerinden farklı misafirleri ağırlamaktadır. Her yıl binlerce insan dünyanın en eski yerleşim yerini görmek için buraya gelmektedir. Konya'nın Çumra ilçesine 10 kilometre uzaklıkta yer alan bu yer oldukça önemli ve görülmesi gerekilen bir alandır.
Kadınlar Pazarı
Konya'da yapılacaklar listenizin başında Kadınlar Pazarı'na gitmek de olmalıdır. Tarihi bir pazar olan bu pazarda Konya küflü peyniri, tulum peyniri, kuru bamya, tarhana gibi birçok yöresel gıdayı bulabilirsiniz.
80 Binde Devri Alem Parkı
Konya'nın Meram ilçesinde bulunan bu yapay park, 7'den 70' herkesin vakit geçirebileceği bir tema parktır. Birbirinden farklı çizgi film karakterlerinin, devasa dinozor heykellerinin; hayvan, tarihi yer ve camilerin minyatürlerinin bulunduğu bu alan oldukça ilgi çekicidir.
Giriş ücreti ise 5 TL'dir.
Konya Bilim Merkezi
Bilime ilgisi olmayanları bile heyecanlandıracak Konya Bilim Merkezi hem sizin hem de çocuklarınız için oldukça faydalıdır. Bu alanda, tematik atölyeler; Dünyamız Sergisi, Vücudumuz Sergisi, Evrenimiz Sergisi ve Bilim İnsanları sergisi gibi birçok sergi bulunmaktadır. Görerek ve dokunarak öğrenmeyi sevenler için harika bir alandır.
Giriş ücreti 5 TL'dir.
Tropikal Kelebek Bahçesi
Dillere destan bir güzelliği olan Tropikal Kelebek Bahçesi hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken yerlerden biridir. İçerisinde binlerce kelebeği bir arada görebileceğiniz bu alan eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan bu bahçenin giriş ücreti 5 TL'dir.
Japon Parkı
Konya'da Japon kültürünü tanımak isterseniz Kyoto Japon Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz. Japon mimarisine göre tasarlanan bu parkta yapay bir göl bulunmaktadır. Japon balıkları, çeşitli çiçek ve ağaçları görebileceğiniz bu alanda bir de Japon mutfağına ait restoran bulunmaktadır.
Lale Bahçeleri
Konya ziyaretinizi Nisan ayında planladıysanız birbirinden güzel lale tarlalarını ziyaret edebilirsiniz. Rengarenk laleler ile kartpostallık fotoğraflar çekinebilirsiniz. Lale Bahçeleri Konya ve Karaman sınırlarında yer alıyor. Şehre gelmeden önce lale mevsimi olup olmadığına dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.
İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi
Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı'nda şehit olan askerlerin anısına yapılan bu abidede birçok figür ve maket sergilenmektedir. Tarihi hissetmek ve öğrenmek isteyenler için çok güzel ve anlamı bir ziyaret alanı olacaktır.
Beyşehir Gölü Milli Parkı
Türkiye'nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü hem sahili hem de doğal yapısıyla gelenlerin ilgisini çekiyor. Piknik ve kamp yapabileceğiniz alanlar şehrin gürültüsünden uzak doğal bir görünüm sağlıyor.
Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Konya'nın Akşehir ilçesinde yer alan bu müze, Nasreddin Hoca ve Akşehir kültürünü yansıtan birçok öğeyi içermektedir. Rüştü Bey Konağı olarak bilinen 3 katlı bir konakta kurulan bu evde etnografik ve arkeolojik eserler sergilenmektedir.
Nasreddin Hoca Türbesi
Konya'nın Akşehir ilçesinde yer alan türbe hem mimarisi ile hem de anlamı ile büyük ilgi çekmektedir. Mizah ustası ve filozof olarak bilinen Nasreddin Hoca'ya ait türbede mermer sanduka bulunmaktadır. Bu mermer sandukanın üzerinde Nasreddin Hoca'nın tersten yazılı ölüm tarihi yer almaktadır.
Tarihi Bedesten Çarşısı
Kadıasker Mevlâna Kadri Çelebi tarafından 1538 yılında yapılmış tarihi çarşı 2013 yılından beri tekrar hizmet vermektedir. Çarşıda 40 sokak ve 2687 dükkân bulunmaktadır. Konya ile ilgili aradığınız her şeyi bu çarşıda bulabilirsiniz.
Konya'da Konaklama İmkanları
Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Konya, tarihi hem de doğal yapısını koruyarak gelenekleri yaşatmaktadır. Konya'ya turizm için gelenlerin konaklama ihtiyaçları için farklı imkanlar bulunmaktadır.
Şehir merkezinde yer alan birçok otel bulunmaktadır. Bu oteller her bütçeye ve isteğe göre farklı şekildedir. Şehir merkezine yakın bir yerlerde konaklamak isterseniz bu otelleri tercih edebilirsiniz. Turistler tarafından sıklıkla tercih edilen oteller şöyle sıralanabilir; Gherdan Gold Hotel, Grand Hotel, Grand Millennium Konya Hotel, Anemon Konya, Hilton Garden Inn Konya, Ramada Plaza By Wyndham Konya, Bayır Diamond Hotel, İbis Hotel, Dedeman Konya Hotel, Özkaymak Konya...
Konya'da konaklamak isteyenler için bir diğer tercih apart ve pansiyonlardır. Otellere göre daha uygun fiyatlı olan bu yerlerde sıcak su, Wİ-Fi, ulaşım yakınlığı gibi imkanlar bulunmaktadır. Bu tarz konaklama yerlerinde genellikle yemek ve içecek bulunmamaktadır.
Aile ya da kalabalık bir grup ile yapacağınız konaklamalarda en iyi tercih ev kiralamak olacaktır. Günü birlik olarak kiralayabileceğiniz evler oldukça uyguna mal olacaktır.
Bir diğer konaklama yeri devler dairelerine ait misafirhanelerdir. Öğretmenevi, DSİ, TEDAŞ gibi kurumlara ait olan misafirhaneler otel konforunda hizmet vermektedir. Oda kahvaltı şeklinde olan konaklamalar oldukça uygun fiyattadır.
Konya'da Yeme İçme İmkanları
Konya lezzetleriyle meşhur illerimizden bir tanesidir. Konya’ya geldiğiniz zaman kilo almanızı garantileyecek birçok lezzet bulunmaktadır. Osmanlı ve Selçuklu mutfağının izlerini taşıyan Konya mutfağında et, hamur işi ve tatlı kültürü oldukça gelişmiştir. İşte Konya’ya geldiğinizde yemeden dönmemeniz gereken yemekler;
Arabaşı Çorbası
Konyalıların en sevdiği yemekler arasında yer alan Arabaşı çorbası, bütün tavuğun tencerede pişirilerek iç kısımlarının didiklenerek yapıldığı çorbadır. Çorba ana yemek olarak da tüketilmektedir.
Dilber Dudağı
Konya'nın en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan Dilber dudağı küçük sandviç şeklindeki kat kat hamurun arasına ceviz ve üzerine şerbet dökülerek yapılan bir tatlıdır. Üzerine tereyağı sürülerek pişirilen tatlı mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer almaktadır.
Bamya Çorbası
Bamya çorbası genellikle özel gün ve davetlerde ikram edilen lezzetlerden biridir. Geleneksel şekilde kurutulan bamyalarla yapılan çorbanın içerisine dana eti ve limon suyu eklenmektedir.
Etli Etmek
Meşhur etli etmek Konya denildiği zaman akla gelen ilk lezzettir. Lahmacun ya da pideye benzetilen fakat farklı bir tat olan bu eşsiz lezzet Konya'da yenilmesi gereken ilk yemektir. İnce hamurun üzerine kıyma, domates, biber ve soğan harcının ilave edilip taş fırında pişirilmesiyle yapılmaktadır. Konya'ya gidip de bu yemeği yemeden dönmemeniz gerekmektedir.
Höşmerim Tatlısı
Höşmerim, Konya halkı tarafından en sık yapılan tatlılardan biridir. Kaymakla yapılan tatlı fıstık, pudra şekeri ya da tarçın ile servis edilmektedir.
Fırın Kebabı
Özel fırınlarda yaklaşık 4 saat yavaş yavaş pişirilen kuzu eti ya da koyun eti közlenmiş domates ve biber ile servis edilmektedir. Özel lavaşı ile lezzeti pekişen yemek Konya'ya gelenlerin yemesi gereken yemeklerdendir.
Çebiç
Konya kahvaltılarının meşhur yemeklerinden olan Çebiç sizi şaşırtacak lezzetler arasında yer almaktadır. Kuzu ciğerinin ızgarada pişirilmesi ile hazırlanan bu eşsiz tadı sabah saatlerinde bulabilirsiniz.
Mevlâna Böreği
Üçgen şeklinde katlanan yufkanın içerisinde kıyma, soğan ve maydanozlu iç harcın pişirilmesiyle yapılmaktadır. Adını Mevlâna’dan alan bu börek her evde pişirilen lezzetlerdendir.
Etli Topalak Çorbası
Sulu yemek olarak da yenilen bu çorba et, bulgur, un, soğan ve tuzdan oluşan küçük yuvarlakların et suyu ve nohut ile pişirilmesiyle yapılmaktadır. Ana yemek olarak da tüketilebilen bu yemek Konya'da yöresel yemek yapan restoranlarda bulunabilir.
Konya Otogarı'na Ulaşım
Konya, oldukça gelişmiş bir ulaşım alt yapısına sahiptir. İmkanları oldukça gelişmiş olan bu şehirde otobüs, taksi, minibüs, tramvay gibi toplu taşıma araçları yer almaktadır. İç Anadolu'nun en popüler şehirlerinden biri olan Konya'da yer alan otobüs terminalinden Türkiye'nin her yerine ve sınır ülkelere otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bilet.net ile alabileceğiniz Konya bileti sayesinde siz de zahmetsiz bir şekilde ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Her şehirden Konya otobüs seferleri düzenlenmektedir. İstediğiniz ilden ulaşımınızı sağlayabileceğiniz otogar şehre oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Uygulama üzerinden Konya bilet fiyatlarını görebilir, hızlı ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.
Oldukça gelişmiş bir otogar olan Konya Otogarı'na şehir merkezinden ulaşım da oldukça kolaydır. Her bütçeye uygun bir ulaşım aracı kolayca bulunabilir. Konya’da ulaşım için Konya Kart sahibi olmanız durumunda daha uyguna ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Konya kart tramvay ve otobüslerde geçerlidir. Otobüsler genellikle nakit kabul etmektedir fakat kart ücretinden fazla ücret talep edilmektedir.
Otobüs
Şehir merkezinden otogara gitmek oldukça kolaydır. 55, 57, 58, 59, 60, 80, 82, 102, ,107 numaralı hatlar otogara kadar gitmektedir. Otobüs yolculukları genellikle 20 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Eğer zamanınız varsa otobüs ile ulaşım hem ekonomik hem de Konya'yı görmeniz açısından tercih edilebilir.
Şehir merkezinden Konya Otogarına giden belediye otobüsleri numaraları ve hat bilgileri şu şekildedir;
- 55: Buhara Alaaddin
- 57: Selahaddin Eyyubi Tramvay
- 58: Bosna Hersek Tramvay
- 59: Sancak
- 59: Sultanşehir
- 60: Öznare Yazır -Toki Tramvay
- 80: Sancak Tramvay
- 82: Bosna Sanayi
- 102: Yeni Kunduracılar Yazır
- 107: Aslım Cad. Sanayiler
Servis
Konya şehir merkezinden kalkan firmalara ait servisler otogara kadar ulaşım sağlamaktadır. Bilet aldığınız firma ile iletişime geçerek servis konum ve saat bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu servisler genellikle ücretsiz ya da çok uygun fiyata hizmet vermektedir. Direkt otogara gittikleri için hızlı bir ulaşım imkânı sunmaktadırlar.
Taksi
Konya'da tercih edebileceğiniz ulaşım araçlarından biri de taksilerdir. Taksiler diğer şehirlerdeki taksi ücretlerine göre daha uygundur. Fakat şehirdeki diğer ulaşım araçlarına göre lüks bir ulaşım aracıdır. Taksimetre açılış ücreti 6 TL, kilometre ücret 7 TL, kısa mesafe ücreti ise 20 TL'dir.
Minibüs
Ulaşımını hızlı bir şekilde sağlamak isteyenler için şehir merkezinden otogara giden dolmuşlar bulunmaktadır. Dolmuşların ücretli 4,50 TL'dir. Kısa sürede ulaşım sağlamaktadır.
Yolcu Servisi
Konya’ya bağlı ilçelerden otogara gelen yolcu servisleri bulunmaktadır. Farklı otobüs firmalarına bağlı olan bu servislere bir ücret karşılığında binebilirsiniz. Hızlı ve güvenli bir ulaşım seçeneği olan yolcu servisleri sayesinde ulaşımınız oldukça kolay sağlanacaktır.
Tramvay
Konya’da bulunan Tramvay hattı otogara gitmenin en kolay yolları arasındadır. Gece ve Gündüz saatlerinde kolay bir şekilde ulaşım sağlayan tramvay Alaaddin- Otogar, Kampüs- Otogar güzergahlarında hizmet vermektedir. Tramvay gündüz saatlerinde her 10 dakikada bir hareket ederken gece saatlerinde saat başı seferleri bulunmaktadır. Tramvaya Konya Kart (ELKART) ile binilmektedir. Konya Kart almak için yükleme noktalarında bulunan makinaları tercih edebilirsiniz. ELKART tek basımda kişi başı 2,50 TL'dir.
Konya Varış İstasyonları
Konya Otogarları
Konya Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular
Konya otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.
Konya bölgesine Metro Turizm, Kamil Koç, Varan Turizm, Pamukkale Turizm başta olmak üzere birçok otobüs firması sefer düzenlemektedir.
Konya otobüs saatleri, kalkış/varış noktası ve otobüs firmalarının belirlediği seferlere göre değişkenlik göstermektedir. Sefer saatlerini incelemek için Konya otobüs bileti sefer sorgulaması yapabilir ve tüm sefer saatlerini tek ekranda inceleyebilirsiniz.
Satın aldığınız Konya otobüs biletini kolaylıkla iptal edebilir veya açığa alabilirsiniz. Açığa alma işlemi sonrasında, bilet tutarınız ile yeni bir otobüs bileti satın alabilirsiniz. Otobüs bileti iptalleri, otobüs firmalarının iptal ve iade politikalarına göre değişiklik gösterebilir.