Kayseri Otobüs Bileti

Kayseri

Kayseri

Kayseri Hakkında

İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük 3. kenti ve sanayi merkezi olan Kayseri, Türkiye'nin en kalabalık 14. şehridir. Hititler, Bizans, Anadolu Beylikleri, Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir oldukça katmanlı ve zengin bir kültürel alt yapıya sahiptir. Ülke ekonomisine sanayi ve madencilik ile büyük bir katkı sağlayan şehir aynı zaman turizm açısından da önemli bir bölgedir. Yöresel yemekleri ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Her yıl binlerce kişiye ev sahipliği yapan şehir ulaşım açısından da önemli bir konumdadır. Dört farklı üniversite bulunan kette öğrenci yoğunluğu da oldukça fazladır. Bu nedenle otobüs terminaline gelen yolcu sayısı da fazladır. 2008 yılında inşa edilen 12 bin metrekaresi kapalı alan olan 80 bin metrekarelik yeni bir otogar bulunmaktadır. Modern bir hizmet sağlayan bu otogardan Türkiye'nin farklı şehirlerine düzenli otobüs seferleri düzenlenmektedir. Kayseri otobüs bileti almak isteyen kişilerin yararlanabileceği bilet.net hem zamandan hem de ücretten tasarruf etmenizi sağlayarak biletinize hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. İstediğiniz tarihleri, firmayı ve fiyatları görerek güvenli bir şekilde biletinizi satın alabilirsiniz. Kayseri bilet almak isteyeceğiniz İç Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biridir. Siz de biletinizi alarak hemen seyahate çıkabilirsiniz.

Kayseri'de Gezilmesi Gereken Yerler

Osmanlı ve Selçukluların tarihi kalıntılarını saklayan Kayseri hem kültür hem de doğa güzellikleriyle ziyaretçilerini etkiliyor. Tarih ve kültürün iç içe geçtiği şehirde birçok gezilecek yer bulunuyor. İç Anadolu Bölgesi'nin en görkemli mimari eserlerinin ve tarihi yapılarının bulunduğu şehir her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. İşte şehirde gezilmesi gereken yerler;

1.Kayseri Cumhuriyet Meydanı

II. Abdülhamid döneminde yaptırılan Saat kulesi ve Bürüngüz Camii Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yer alıyor. Şehrin ana merkezinde yer alan bu alanda birçok etkinlik düzenlenmektedir. Ayrıca tarihi yapılar şehrin simgesi haline gelmiştir.

2.Kayseri Kalesi

Şehrin tam ortasında yer alan kale Cumhuriyet Meydanı'nda hâkim bir konumda yer almaktadır. 1500 yıllarda Bizanslılar tarafından inşa ettirilmiştir. Günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşan yapı ziyaretçilerin de ilgisini çekmektedir.

3.Saat Kulesi

II. Abdülhamit tarafından 1906 yılında yaptırılan Saat Kulesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri ziyareti sırasında halka seslenmek için kullandığı yapıdır. Saat kulesinin yanında ise saat odası denilen muvakkithane bulunur.

4.Kurşunlu Camii

Kayseri'nin en önemli yapılarından biri olan Kurşunlu Camii 1573 yılında Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Caminin asıl adı Hacı Ahmet Paşa Camii olmasına rağmen kubessinde kurşun kaplama olması nedeniyle Kurşunlu Cami olarak anılır. Cami, klasik Osmanlı mimarisinin bir yansımasıdır.

5.Hunat Hatun Camii ve Külliyesi – Etnografya Müzesi

Anadolu Selçuklu Devleti'nin hükümdarı I. Alâeddin Keykubad'ın eşi Mahperi Hatun tarafından 1237-1246 yılları arasında yaptırılan külliye; cami, medrese, türbe ve hamamdan oluşmaktadır. Bu külliye içerisinde Mahperi Hatun'un türbesi de bulunmaktadır. Ziyaretler ücretsizdir.

Hunat Hatun Medresesi bir etnografya müzesine dönüştürülmüştür. Sergi alanı medresenin ikinci katında yer almaktadır. Selçuklu ve Osmanlı evlerini yansıtan birçok eser burada sergilenmektedir. Ayrıca İslam devletlerine ait sikkeler, el yazma Kuran- Kerimler de bulunmaktadır.

6.Kapalıçarşı ve Kazancılar Çarşısı

İstanbul'dan sonra Türkiye'deki en büyük ikinci çarşısı olan Kayseri Kapalı çarşı 15. yüzyıldan bu yana hizmet vermektedir. Kayseri ve bölgeye ait birçok yiyeceği, el işleri ve hediyelik eşyaları burada kolayca bulabilirsiniz.

7.Zeynel Abidin Türbesi

15. Yüzyılın en önemli tarikat liderlerinden biri olan Zeynel Abidin'in Kayseri ve çevresine birçok katkısı olduğunu bilinmektedir. Bölgeye tekke, cami, çeşme gibi yapılar yaptıran Zeynel Abidin 1414 yılında Kayseri'de vefat etmiştir. Vefatının ardından mezarı türbeye dönüştürülmüştür.

8.Meryem Ana Kilisesi

Üçgen alınlıklı düzenlemeleri bulunan kilisenin 19. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. Kim tarafından ve ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmeyen kilise restore edilerek kültür sanat merkezine dönüştürülmüştür. Yapının, dört sütuna oturan üç kemerin oluşturduğu iki katlı giriş mekânı (narteks) dikkat çekmektedir.

9.Atatürk Evi

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19-20 Aralık 1919 tarihleri arasında konakladığı konak bugün Atatürk Müzesi olarak hizmet vermektedir. Tarihi Osmanlı evlerinden biri olan bu konakta çeşitli etkinlik ve sergiler düzenlenmektedir. Müze kış döneminde 08.00- 17.00; yaz döneminde 08.00- 19.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

10.Mimar Sinan Evi

Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murad dönemlerinde "mimarbaşı" olarak görev yapan Mimar Sinan'ın 1490 yılında doğduğu ev bugün Kayseri'nin Ağırnas Mahallesi'nde müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Taş ev mimarisi ile dikkat çekmektedir. Evin içerisinde bulunan kemerli alan galeridir. Mimar Sinan'ın yetiştiği bu evin kendisine ilham verdiği düşünülmektedir.

11.Kadınlar Çarşısı

Kurtuluş Dönemi sırasında cepheye giden askerlerin ardında kalan kadınlar tarafından oluşturulan çarşıda o dönemde satışlar yapılmış ve erzak toplanmıştır. O dönemden bu zamana kadınların emeğini yaşatmak için tarihi dokusunu koruyan çarşı Kadınlar Çarşısı olarak anılmaktadır.

12.Tarihi Kayseri Mahallesi

Tarihe canlı olarak göz atmak isteyenler için harika bir yer olan Tarihi Kayseri Mahallesi yüzyıllardır tarihi dokusunu korumaktadır. Mahallede bulunan konaklarda müzik, yemek, el işleri ve sanat eserleri sergilenmektedir. Taş konakların bulunduğu bu mahallede çeşitli oteller de bulunmaktadır.

13.Erciyes Dağı

Kayseri'nin simgesi olan Erciyes Dağı doğal güzelliği sayesinde görenleri büyülemektedir. Kış turizmi için birebir olan dağ, eşsiz bir kayak tatili imkânı sunmaktadır. Kış sezonu aralık ayından Nisan ortalarına kadar devam etmektedir. Ayrıca Erciyes Dağı'nda çeşitli kış sporları etkinlikleri de düzenlenmektedir.

14.Sultan Sazlığı Milli Parkı

Kayseri şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta yer alan Sultan Sazlığı, Develi ve Yeşilhisar ilçe sınırlarında bulunmaktadır. Doğal güzelliği ile birçok turistin doğa server ve fotoğrafçının uğrak noktası olan Sultan Sazlığı 48'i endemik bitki türü olmak üzere 428 bitki türü ve 300 kuş türünü bünyesinde barındırır. Bölgede kampçılık ve doğa yürüyüşleri için alanlar bulunmaktadır.

15.Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi

Dünyanın ilk tıp merkezi olan Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, I. Gıyasettin Keyhüsrev tarafından yaptırılmıştır. 1205 yılında yaptırılan bu merkezde tıp tarihine ilişkin birçok eser bulunmaktadır. Müzeye giriş ise ücretlidir.

Kayseri'de Konaklama İmkanları

Kayseri her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen önemli bir İç Anadolu şehridir. Osmanlı ve Selçuklu Devleti'ne ait tarihi kalıntıları kolayca bulabileceğiniz şehir mimari yapıları ve yemekleriyle ön plana çıkmaktadır. Şehrin hem nüfus yoğunluğu hem de turist yoğunluğu oldukça fazladır. Bu durum sebebiyle turistlerin konaklama seçenekleri oldukça fazladır. Kayseri şehrine geldiğinizde konaklamayı düşünüyorsanız ilk seçeneğiniz oteller olabilir. Birbirinden farklı kalite ve standartlardaki oteller her bütçeye uygun şekilde sizlere sunularak hizmet vermektedir. Hem uygun fiyatlı hem de istediğiniz özelliklere sahip oteli bularak seyahatiniz öncesinde kolayca rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Şehirde konaklamanın bir diğer adresi ev kiralamaktır. Günü birlik olarak kiralayabileceğiniz evler, kendi evinizde gibi hissetmenize yardımcı olacaktır. Uygun fiyatlı bir seçenek olan ev kiralamak ailenizle geldiğiniz ziyaretler için oldukça uygun olacaktır.

Kayseri’de birkaç gün geçirmek isteyenler için konaklama seçeneklerinden biri de misafirhanelerdir. Öğretmen evi, Karayolları, DSİ gibi kurumlara ait misafirhanelerde konaklayabilirsiniz. Burası size otel konforunda uygun fiyata hizmet sunmaktadır. Güvenilir tesis arıyorsanız bu kurumlara göz atabilirsiniz.

  • Wyndham Grand Kayseri
  • Radisson Blu Hotel Kayseri
  • İbis Kayseri
  • Ommer Hotel Kayseri
  • Holiday Inn Kayseri Düvenönü
  • City One Hotel
  • Novotel Kayseri
  • Setenönü 1892 Hotel
  • Grand Eras Erciyes

Kayseri'de Yeme İçme İmkanları

Kayseri denilince akla gelen ilk yemeklerin başında mantı gelmektedir. Dillere destan bir lezzeti olan mantının Anadolu’daki durağı olan Kayseri’ye gelip de mantı yemeden dönmemeniz gerekmektedir. Kayseri’ye geldiğinizde yemeniz gerekenler listesini sizler için bir araya getirdik;

Mantı

Bilinen en meşhur tat olan mantı Kayseri'nin hemen hemen her yerinde kolayca bulabileceğiniz eşsiz bir mantıdır. Elde açılan hamur küçük karelere bölünür ve içlerine kıyma konulur. Yapılan her mantı tanesinin küçük olması istenmektedir. Bir kaşığa 40 adet sığacak kadar küçük yapılmaktadır. Evde kendiniz yaptığınız mantılara göre daha sulu olan mantı üzerine su, salça ve yağ ile hazırlanan sos ile servis edilir.

Sunum sırasında isteğe göre sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt eklenir ve en sonunda da sumak ve reyhan konulur.

Kayseri'de mantı yemek isteyen kişiler için önerilen restoranlardan biri Kaşıkla Restoran'dır.

Pastırma

Ünü dünyanın her yerine yayılan pastırma kökeni oldukça kuvvetli bir yiyecektir. 17. yüzyıla dayanan tarihi ve eşsiz lezzeti ile gastronomik anlamda oldukça ilgi çekicidir. Pastırma çiğ sığır etinin içine konulan çeşitli baharların harmanlanarak çemen olması ve bu çemen ile kaplanması ile oluşturulur.

Kayseri'de pastırma her şekilde servis edilebilir. Sabah kahvaltılarında, öğle yemeklerinde ya da akşam yemeklerinde pastırmalı bir yemek ya da sadece pastırma servis edildiğini görebilirsiniz.

Pöç Yemeği

Pöç kebabı olarak bilinen yemek dananın kuyruk bölgesinde bulunan özel bir etten yapılmaktadır. Et tuz ve karabiber ile marine edilerek bir süre bekletilir. Beklemiş et una bulanarak tavada mühürlenir. Güveç tenceresine alınan et yaklaşık 3 saat pişirilir. Oldukça lezzetli ve vitamini bol olan bu yemeği yöresel restoranlarda bulabilirsiniz. En çok tercih edilen restoran Altın Saray Pöç Tandır Restoran'dır.

Kayseri Tiridi

Yufka ve etin bir araya gelmesiyle oluşturulan bu yemek oldukça lezzetlidir. Yufkaların rulo şeklinde sarılmasının ardından üzerine beyaz ya da kırmızı et tiftiklenilerek konulmaktadır. Ardından özel sosu dökülen yemek servise hazır hale gelmektedir. Kayseri ziyaretiniz sırasında mutlaka yemeniz gereken yemekler arasındadır.

Yağlama

Kayseri'nin meşhur lezzetleri arasında yer alan Yağlama, lahmacuna benzer bir yapıdadır.  Yağlama hamuru hazırlandıktan sonra pişirilir ve arasına kıyma konulur. Kat kat dizilen hamur ve kıyma üzerine ya da yanına yoğurt ile servis edilir. Kıymanın iç harcında bulunan sumak, salça ve nane muhteşem bir tat oluşmasını sağlamaktadır. Yöre halkı tarafından çok sevilen bu lezzet, şehirdeki birçok restoranda bulunmaktadır.

Cıvıklı

Hamur işi lezzetlerinin en güzelleri arasında yer olan cıvıklı diğer yörelerde pide ya da etli ekmek olarak anılmaktadır. Develi Cıvıklısı'da denilen bu yemek kavurmalı et ile yapılmaktadır. El açması olarak açılan hamur; et, sebze ve çeşitli iç harçlarla karıştırılarak taş fırınlarda pişirilir. 

Katmer

Şekerli ya da şekersiz olarak servis edilen katmer oldukça lezzetli bir yöresel tattır. Üzerine isteğe bağlı olarak tahin konularak da tüketilebilir. Çarşı içerisinde pek çok noktada tadına bakma imkânı bulabilirsiniz. En çok tercih edilen restoran Antepoğlu Baklava'dır.

Kayseri Otogarı'na Ulaşım

Kayseri, büyük bir şehir olması nedeniyle ulaşım ağı da oldukça gelişmiştir. Şehir içi ulaşım genellikle kişisel araçlar, otobüs, taksi, tramvay ve minibüsler ile sağlanmaktadır. Şehre yabancı olan kişiler tarafından kolaylıkla gitmek istedikleri adres bulunabilmektedir. Kayseri otobüs bileti aldıktan sonra otogara ulaşmak için farklı ulaşım türlerini tercih edebilirsiniz. Siz de bilet.net ile biletinizi önceden alarak otogara gittiğinizde sorun yaşamadan direkt otobüsünüze geçebilirsiniz. Bilet.net ile Kayseri bilet fiyatları hakkında bilgi edinebilir. Kayseri otobüs seferlerini görebilir ve biletinizi kolayca temin edebilirsiniz. Her bütçeye uygun olarak bulabileceğiniz ulaşım seçenekleri sayesinde otogara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kayseri’de ulaşım genellikle nakit ya da Kayseri Kart ile sağlanmaktadır. Uzun süre Kayseri’de kalmayı ve gezmeyi planlıyorsanız Kayseri Kart almanız oldukça olumlu olacaktır. Hem uygun fiyata hem de sorunsuz bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Kayseri Kart, bilet satış noktaları, bilet yükleme noktalarından kolayca alınabilmektedir. Tam kart ücreti 20 TL’dir.

Otobüs

Kayseri’de ulaşım için en iyi yollardan biri otobüs kullanmaktır. Otobüsler genellikle şehrin her yerine gitmektedir. Kayseri otogarına ulaşım için şehrim farklı noktalarından geçen otobüs hatları bulunmaktadır. Kayseri Kart ile binildiğinde otobüs ücretleri 4,50 TL’dir. Kayseri Otogarı'na ulaşım için tercih edilebilecek otobüsler 700, 705, 740 ve 746 numaralı otobüslerdir. Otobüslerin güzergahları şu şekildedir;

  • 700 Amarat- Eyim Yüreğil Doğu Terminali
  • 705 Amarat– Eyim Yüreğil Doğu Terminali
  • 740 Doğu Garajı – Akmescit Karatay Elbaşı
  • 746 Yenisüksün Güllüce– Doğu Garajı

İnternet üzerinden otobüslerin geçtikleri durakları kolayca bulabilir ve en yakın duraktan otobüse binerek otogara ulaşım sağlayabilirsiniz.

Servis

Bilet aldığınız firmalar genellikler yolcuları için servis hizmeti sağlamaktadır. Bu servislerin belirli kalkış noktaları bulunmaktadır. Kayseri’de genellikle Cumhuriyet Meydanı’ndan kalkan servisler ücretsiz bir şekilde otogara hizmet vermektedir. Bilet.net üzerinden biletinizi temin ettikten sonra firmayı arayarak servis olup olmadığını ve saatini teyit etmeniz gerekmektedir. Eğer servis yok ise alternatif ulaşım seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Taksi

Konforlu bir ulaşım arayanlar için Kayseri’de taksiler hizmet vermektedir. Taksiler genellikle şehrin her yerine ulaşım sağlamaktadır. Bunun yanı sıra diğer il ve ilçelere de taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi yolculuğu diğer ulaşım seçeneklerine göre pahalıdır. Açılış ücreti 8 TL olan taksilerin kilometre başına aldığı ücret 7.50 TL'dir. Kısa mesafe indi bindi ücreti ise 25 TL'dir. Ayrıca 40 Kg. aşan bagajlar için her kilogramda 1 TL ek ücret talep edilmektedir.

Minibüs

Şehir içerisinde uygun bir ulaşım seçeneği arıyorsanız minibüsleri tercih edebilirsiniz. Şehrin farklı noktalarından otogara giden bu araçlar sayesinde siz de ulaşımı daha kolay hale getirebilirsiniz. Hem hızlı hem de konforlu bir ulaşım seçeneği olan minibüsler 6 TL ile ücretlendirilmektedir.  

Yolcu Servisi

İl ve ilçelerden otogara gitmek isteyen kişiler için otobüs firmaları belirli saatlerde servis hizmeti vermektedir. Bilet aldığınız firmayı arayarak konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu servisler genellikle ücretli olarak hizmet vermektedir. Fakat aracınıza kadar gitmeleri size büyük bir avantaj sağlayacak, Kayseri’yi bilmiyorsanız kaybolma riskiniz tamamen ortadan kalkacaktır.

Tramvay

Şehir içi ulaşımda büyük bir hız ve konfor sağlayan tramvay sayesinde otogara da kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 4.50 ücreti olan tramvaydan otogara en yakın durak olan Selimiye’de inmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise yaklaşık 30 dakikalık bir yürüyüş yolu bulunmaktadır. Elinizde bagajınız var ise zahmetli olabilecek bu yol taksi ya da dolmuşlar ile kolayca tamamlanabilir.

Kayseri Varış İstasyonları
Kayseri Otogarları

Kayseri Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Kayseri otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Kayseri Hakkında
Nüfus:1.434.357
Telefon Kodu:0352
Plaka Kodu:38
Pzt
11,0°
Sal
14,59°
Çrş
12,41°
Kayseri
03 Eki Prş, Güneşli
13,14°
Cum
15,95°
Cmt
17,32°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery