Gaziantep Otobüs Bileti

Gaziantep

Gaziantep

Gaziantep Hakkında

Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Gaziantep, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin kesişimi olması nedeniyle oldukça kozmopolit bir kenttir. Sanayi ve gelişmişlik açısından oldukça büyük bir öneme sahip olan şehir yaygın bir toplu taşıma ağına da sahiptir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Gaziantep gerek üniversite kenti olması gerekse turistik alt yapısı nedeniyle kültürel mirasın da simgeleri arasında yer alıyor. Şehirde spor, sanat, müzik gibi çeşitli alanlarda faaliyetler düzenlenmektedir. Şehirde yer alan otobüs terminali Türkiye'nin her yerine hizmet vermektedir. Çeşitli otobüs firmalarından farklı şehirlere seyahat etmek için siz de bilet.net üzerinden bilet alabilirsiniz. En uygun Gaziantep otobüs biletini bulmak için siz de bilet.net’i ziyaret edebilirsiniz. Kolayca bilet fiyatlarını sorgulayabilir, saatlerini görebilir ve güvenli ödeme yöntemiyle biletinize tek tıkla sahip olabilirsiniz. Siz de Gaziantep bileti aldıktan sonra konaklamak ve gezmek için ihtiyacınız olan bilgileri edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Yerler

Birçok uygarlığın merkezi olan antik çağlardan beri yapısı koruyan Antep her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Türkiye’nin en büyük dokuzuncu şehri olan Gaziantep, UNESCO tarafından “Dünya Gastronomi Şehri” olarak koruma altına alınmıştır.

1-      Şahinbey Millî Mücadele Müzesi

Gaziantep, Kurtuluş Savaşı'nda büyük mücadele veren şehirler arasında yer almaktadır. Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, bu şanlı mücadelenin anlatıldığı yerdir. Müze mağaraları olan iki otantik binadan meydana gelmiştir.

Kurtuluş mücadelesini anlatan bu müze haftanın her günü ziyarete açıktır. Ayrıca girişi de ücretsizdir. Gaziantep'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler listesinin başında yer alır.

2-      Bakırcılar Çarşısı

Birbirinden güzel el sanatları, ustaların elinden çıkan eşsiz bakırların sergilendiği Bakırcılar Çarşısı şehrin merkezinde yer almaktadır. Burada birbirinden güzel bakır ürünleri, farklı baharatları, el işlemesi ürünleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

3-      Tarihi Antep Evleri

Antep'in otantik dokusunu ve köklü geleneğini kolayca hissedebileceğiniz Antep evleri eşsiz mimarisi ile sizleri bekliyor. Kesme taştan inşa edilen bu evler yazın aşırı sıcaklarında serin tutmaları ile ünlenmiştir. Gaziantep'te konaklamak isterseniz iki katlı ve avlu içerisinde bulunan oteller bu tarihi doku içerisinde hizmet vermektedir.

4-      Almancı Pazarı

Yöresel ve doğal ürünlerin satıldığı bir çarşı olan Almancı Pazarı Şehitkamil'de bulunmaktadır. Halk arasında Elmacı olarak da bilinen bu çarşının hikayesi oldukça yürek burkucudur.

Kurtuluş Savaşı yıllarında tüm ülkede olduğu gibi Antep'te de kıtlık hakimdir. Şimdilerde ucuz ürünlerin kolaylıkla bulunduğu bu yerde o zamanlar elma bile tane ile satılırmış. Elmanın sadece durumu iyi olanlar tarafından alınması nedeniyle bu çarşı Elmacı olarak da adlandırılır. Çarşının tarihi geçmişi o dönemlerde yaşanan acı olaylara ışık tutarken turistlerin de oldukça ilgisini çekiyor.

5-      Zincirli Bedesten

Şehrin en çok turist ziyaret eden noktalarından biri olan Zincirli Bedesten; baharat, el sanatları, yöresel ürünler gibi birçok ürünü satan 80'den fazla dükkândan oluşuyor. Tarih içerisinde uzun dönemler kasaplar tarafından kullanılan bu yer 2008 yılında restore edilerek turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

6-      Tarihi Gümrük Hanı

1878 yılında yolcu hanı olarak hizmet vermeye başlayan Gümrü Hanı, Osmanlı mimarisinin izlerini taşımaktadır. Misafir odaları, depo, ahır gibi bölümleri bulunmaktadır. Yaşayan Müze sınıfında sayılan bu müze tarihi yaşatmak için çeşitli el sanatlarının sergilenmesine, ziyaretçiler tarafından denenmesine ve öğrenilmesine olanak sunuluyor. Müzeye giriş ise tamamen ücretsiz.

7-      Gaziantep Kalesi

Kim tarafından yapıldığı ve ne zaman yapıldığı belli olmayan kale, şehrin simgelerinden biridir. Çeşitli dönemlerde gözetleme amacıyla kullanılmıştır. Şehrin her yerini kolayca görebileceğiniz kaleye girişler ise ücretsizdir.

8-      Tarihi Naib Hamamı

1640 yılında yapılan hamam Gaziantep Kalesi içerisinde yer alıyor. Hamam bugün aktif olarak hizmet vermektedir. Kadın ve erkeklere ayrı saatlerde hizmet veren hamam sabah 8 akşam 6 arasında kadınlara hizmet vermektedir. Akşam 6'dan sonra ise erkeklere hizmet verilmektedir. Hamamda cilt bakımı, masaj, sauna gibi modern hizmetler de verilmektedir. Hamama girişler ise yetişkinler için 20, çocuklar için 7 TL olarak ücretlendirilmiştir.

9-      Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

Türkiye'deki ilk özel cam eser müzesi olan Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi Gaziantep Kalesi civarındaki tarihi Gaziantep evlerinden birine kurulmuştur. Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait cam ve toprak eserlerin sergilendiği bu müze 2008 yılında kurulmuştur. Ayrıca müzede ziyaretçiler için çeşitli atölyeler düzenlenmektedir.

10-   Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoroma Müzesi

Kurtuluş mücadelesini canlı anlatımla izlemek isteyenler için yapılan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorom Müzesi, hafta içi her gün 08.30 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır. Yöre halkının cephede verdiği mücadeleye tanık olabileceğiniz bu müzede heykeller, panolar, çeşitli tasvir sanatları kullanılmıştır. Müzeye giriş 2 TL'dir. Öğrenci, asker ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlara ise ücretsizdir.

11-   Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

1933 yılında ziyarete geldiği Gaziantep'de konaklayan Mustafa Kemal Atatürk'ün kaldığı ev bugün anı evi olarak hizmet vermektedir. Atatürk'ün kaldığı günlerde kullandığı eşyalar bu müzede sergilenmektedir. Müzede ayrıca Sözlü Tarih Araştırma Odası ve Atatürk Araştırma Kitaplığı da yer almaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep ziyareti sırasında, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadele neticesinde ona fahri hemşerilik sıfatı verilmiştir. Atatürk Gaziantep'in Bey Mahallesi nüfusuna kaydettirilmiştir. Bu durum savaşın olumlu sonuçlanması neticesinde halkın minnetini gösterme şekli olmuştur.

12-   Zeugma Antik Kenti ve Zeugma Mozaik Müzesi

Son dönemlerde yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken bu müze Gaziantep’e bağlı Nizip ilçesinin Belkıs köyünde bulunmaktadır. Zeugma Antik Kenti Büyük İskender'in generallerinden I. Selekos Nikator tarafından kurulmuştur. Antik Çağ'ın en önemli mozaikleri arasında yer alan "Çingene Kız" mozaiği burada yer almaktadır.

Zeugma Mozaik Müzesi ise Zeugma Antik Kenti'nde yapılan kazıdan elde edilen çeşitli mozaik ve eserlerin sergilendiği bir alandır. Bu müze dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanına sahiptir.  Yaz döneminde 9.00-19.00 iken kış döneminde 9.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müzeye Müzekart ile ücretsiz olarak girebilirsiniz. Müzekartı bulunmayanlar için ise 15 TL karşılığında ziyarete açıktır.

13-   Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Sunay Akın'ın küratörlüğünde açılan ve 2013 yılından beri hizmet veren Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Şahinbey semtinde yer alan Antep evlerinden birinde hizmet vermektedir. Bu müzede 7'den 70'e herkesin ilgisini çekecek bir oyuncak bulunuyor. 1700 yılından 1990 yılında kadar üretilmiş çeşitli oyuncaklar sergileniyor.

14-   Yesemek Açık Hava Müzesi

2012 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınan Yesemek Açık Hava Müzesi Hititler zamanından kalma birçok eseri ziyaretçilere sunmaktadır. Bu müze Müzekart ile kolayca gezilebilmektedir.

15-   Dülük Antik kenti

Gaziantep'te de yaşadıkları bilinen Hititlere ait olan antik kent, Gaziantep'e 10 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Dünyanın en eski yer altı tapınaklarından biri olan Mitharas Tapınaklarının en büyüğü burada yer almaktadır. Ayrıca kentte bilinen ilk matematik işlemlerinin de yapıldığı görülmüştür.

Gaziantep'te Konaklama İmkanları

Gaziantep her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Hem yemekleri hem de tarihi dokusu dikkat çeken şehre gelenler konaklamak için farklı imkanları değerlendirmektedir. Şehirde birçok otel bulunmaktadır. Bu oteller her bütçeye ve her isteğe uygun tarzdadır.  Ayrıca çoğu otel şehir merkezine oldukça yakın bir şekilde konumlandırılmıştır. Şehirde kalmak isteyenler için bir diğer alternatif ise tarihi evlerde konaklamaktır. Yaz aylarında şehre gelenler için serin tutan bu evler küçük pansiyon ve oteller tarafından işletilir. Siz de aradığınız özelliklerde kolaylıkla kalacak yer bulabilirsiniz.

Gaziantep’e gelenler için bir diğer konaklama imkânı ise devlet dairelerine ait misafirhanelerde konaklamaktır. Birçok devlet dairesine ait konaklama yeri bulunmaktadır. Bu alanlar hem uygun fiyatlı hem de oldukça donanımlıdır. Konaklamak isteyenlerin önceden yer ayırtması tavsiye edilmektedir.  Otel ya da misafirhanelerde konaklamak istemeyenler için şehirde günlük kiralık evler bulunmaktadır. Gaziantep günlük kiralık evleri konaklıkla internet üzerinden bulabilirsiniz. Hem uygun hem de şehir merkezine yakın birçok evi kolayca bulabilirsiniz.

Gaziantep'te konaklayabileceğiniz bazı oteller şunlardır;

·         Kule Hotel

·         The Green Park

·         İbis Hotel

·         Şirehan Hotel

·         Tuğcan Hotel

·         Holiday Inn

·         Dedeman Park

·         Anadolu Evleri

·         Zeynep Hanım Konakları

Gaziantep'te Yeme İçme İmkanları

Gaziantep Mutfağı ile yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Dünyanın gastronomi şehri olarak kabul edilen Gaziantep’te Hitit, Bizans, Mısır ve Osmanlı mutfağına ait 300'den fazla yemek çeşidi bulunmaktadır. Çorba, dolma, kebap, hamur işleri ve tabiki dillere destan baklava. Her damak zevkine uygun lezzetin kolaylıkla bulunabileceği Gaziantep mutfağında özel baharatların kokusunu ve tadını hissedebilirsiniz.

·         Beyran

Bir çorba türü olan beyran; pirinç, et ve sarımsak ile hazırlanmaktadır. Gaziantep’te genellikle kahvaltı da tüketilen bu eşsiz lezzet vitamin deposudur. Taze etin haşlanarak yapıldığı bu eşsiz çorba şehir merkezinde bulunan restoranlarda kolaylıkla yenilebilir.

·         Ali Nazik Kebabı

En sevilen kebap türlerinden biri olan Ali Nazik Kebabı, közlenmiş patlıcan, et, tereyağı ve yoğurdun bir araya gelmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tadına doyulmaz bir lezzet olan Ali Nazik Kebabı hem gözünüze hem de midenize ziyafet sunacak. Bakır kaplarda sunulan bu lezzetin tadı damağınızda kalacak.

·         Küşleme

Sırtta bulunan özel bir et olan küşleme oldukça lezzetli bir et yemeği. Yumuşak ve ağızda dağılan kıvamı sayesinde ortaya harika bir lezzet şöleni çıkarken terbiyesi ve baharatları sayesinde tadı damağınızda kalıyor. Bakır kaplarda servis edilen bu yemeğin tadı damağınızda kalacak.

·         Lahmacun

Lahmacunun merkezi konumunda olan Gaziantep, usta ellerde yoğurulan çıtır hamur sayesinde benzersiz bir lezzet ortaya çıkartıyor. Oldukça büyük ve doyurucu olan boyutları, bol kullanılan iç harcı sayesinde yeme de yanında yat lezzetlerinden biri halini alıyor.

·         Yuvalama

Gaziantep’e özgü çorbalardan biri olan Yuvalama Et, yoğurt, pirinç ve köftenin bir araya getirilerek yapılıyor. Osmanlı mutfağının tüm lezzetlerini bulabileceğiniz bu geleneksel lezzet özel günlerde oldukça sık tercih edilmektedir.

·         Firik Pilavı

Şehrin tarihi dokusunu yemek yerken hissetmek isteyenler için olan Firik Pilavı, eşsiz bir lezzet sunuyor. Bulgur, tavuk ve firik ile yapılan bu pilav şehrin gastronomik olarak simge yemekleri arasında yer alıyor.

·         İçli Köfte

Antep’e gelip de içli köfte yemeden olmaz. Yağda kızartılarak ya da buharda pişirilerek servis edilebilen bu eşsiz lezzet köftelik bulgurun içine Antep fıstığı veya ceviz eklenerek yapılmaktadır. Bir lezzet şöleni sunan bu yemek tadına bakılmadan dönülmemesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. 

·         Baklava

Dünyaca ünlü olan baklavanın merkezi Gaziantep’tir. Birbirinden farklı çeşitlere sahip olan baklavayı fıstıklı ve çıtır çıtır yemek için şehrin farklı noktalarındaki baklavacıları ziyaret edebilirsiniz. Kat kat incecik açılan hamuru ve arasına koyulan hakiki fıstık ile ağzınızda bir lezzet patlaması yaşatacak bu lezzeti Antep’ten başka yerde yemeyeceksiniz.

·         Menengiç Kahvesi

Yemeğin üzerine lezzetli bir kahve içmek isterseniz Gaziantep'e özgü menengiç kahvesinin tadına bakabilirsiniz. Hoş bir aroması bulunan kahveyi çarşı içerisinde birçok noktada içebilirsiniz.

Gaziantep ziyaretiniz sırasında birçok farklı lezzeti kolaylıkla şehir merkezinde bulabilirsiniz. Gastronomi şehri olan Gaziantep’te her damak zevkine uygun bir lezzet bulunuyor. Hem sunum hem de fiyat olarak da tatmin edecek lezzetlere siz de kolayca ulaşabilirsiniz. Antep’e yolunuz düşerse yemeniz gereken lezzetler şöyle sıralanabilir; Küşleme, Alinazik, Kıyma Kebabı, Simit Kebabı, Yuvalama, Patlıcan Kebabı, İçli Köfte, Meyveli Et Yemekleri, Lahmacun, Baklava, Künefe, Yöresel Sulu Yemekler, Antep Peyniri, Ciğer, Katmer, Beyran, Nohut Dürüm, Menengiç Kahvesi, Zahter Çayı

Gaziantep Otogarı'na Ulaşım

Şehrin her yerinde bulunan geniş ulaşım ağı sayesinde siz de otogara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Gaziantep Otogarı'nda şehirlerarası yolcu taşımacılığı hizmeti veren otobüs firmaları bulunmaktadır. Otogara gitmeden önce biletinizi alarak siz de sorun yaşamadan yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Biletlerinizi bilet.net ile kolayca temiz edebilirsiniz. Bilet.net size Gaziantep bilet fiyatları konusunda oldukça uygun sonuçlar çıkartmaktadır. Yapmanız gereken tek şey istediğiniz saati, firmayı ve koltuğu seçerek ödemenizi gerçekleştirmek. Sonrasında sorunsuz bir yolculuğun tadını çıkartabilirsiniz. Otogara gitmek için birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Her bütçeye ve zevke uygun olarak kolayca ulaşım seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Gaziantep bilet aldıktan sonra otogara ulaşım oldukça kolay ve zahmetsizdir, bilet.net üzerinden alacağınız biletler hem zaman hem de ekonomik olarak kazanç sağlamaktadır.

Gaziantep'te ulaşım genellikle Gaziantep Kart ile sağlanmaktadır. Temassız ödeme kolaylığı sağlayan bu kart aynı zamanda şehirdeki birçok tarihi ve kültürel alana da giriş imkânı sunmaktadır. Kartı otogardan ya da bayilerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Ayrıca birçok ödeme ve yükleme noktasında tek binişlik kartlar da bulunmaktadır. Şehirde uygun fiyata ulaşım sağlamak isterseniz Gaziantep Kart almanız önerilmektedir.

Otobüs

Şehir merkezinden Gaziantep otogarına ulaşmak isteyenler için belediye otobüsleri bulunmaktadır. B46, B50, B58, B59, B75, B80 numaralı otobüsler kolayca ulaşım sağlamanıza yardımcı olmaktadır.  Otobüslerin güzergâhları ise şu şekildedir;

·         B46: Otogar- Mavikent

·         B50: Otogar- Hayvanat Bahçesi

·         B58: İpekevler- Otogar

·         B59: Otogar- Mavikent

·         B75: Otogar- Mavikent

·         B80: Otogar- İpekevler

Ulaşım ücretleri şehir içi 5,20 TL'dir.

Servis

Otogara ulaşım için çeşitli otobüs firmaları servis hizmeti vermektedir. Biletinizi satın aldıktan sonra firmayı arayarak servislerin nereden kalktığını ve saatlerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Servisler genellikle firma müşterilerine ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Firmalar tarafından farklı il ve ilçelerden de Gaziantep otobüs seferleri ve saatlerine göre servisler düzenlenmektedir. Bu servisler ücretli olabilmektedir.

Taksi

Gaziantep’te kullanılabilecek bir diğer toplu taşıma aracı taksilerdir. Taksiler hızlı ve güvenli bir ulaşım imkânı sunmaktadır. Açılış ücreti 15 TL olan taksilerin kilometre başına ücreti 8 TL'dir. Hızlı, güvenli ve konforlu bir yolculuk arıyorsanız taksileri kolayca tercih edebilirsiniz.  Taksiler diğer ulaşım araçlarına göre daha lüks bir hizmettir.

Minibüs

Gaziantep'te ulaşım için en hızlı yollardan biri minibüs kullanmaktır. Şehir merkezinden otogara giden minibüs hattı sayesinde kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ulaşım ücreti ise 5,50 liradır.

Tramvay

Gaziantep’te bulunan tramvay hattı otogara direkt gitmemektedir. Fakat 20 dakikalık bir yürüme mesafesinin ardından kolayca otogara ulaşım sağlanabilir. Tramvaya bindikten sonra Gar durağında inerek 20 dakika yürümeniz gerekmektedir. 

Gaziantep Otogarları

Gaziantep Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Gaziantep otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Gaziantep Hakkında
Nüfus:2.130.432
Telefon Kodu:0342
Plaka Kodu:27
Prş
25,91°
Gaziantep
20 Eyl Cum, Bulutlu
21,25°
Cmt
21,49°
Paz
19,26°
Pzt
18,46°
Sal
20,7°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery