Mersin Otobüs Bileti

Mersin

Mersin

Mersin Hakkında

Türkiye'nin en önemli liman kentlerinden biri olan Mersin, Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahiptir. Türkiye'nin en kalabalık 11. şehri olan Mersin hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı birçok turist tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Eski medeniyetlere ait birçok kalıntının bulunduğu şehirde Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti'nin de kültürü hissedilmektedir. Deniz kültürü ve Anadolu kültürünün birleştiği bu şehirde farklı milletlerden insanlar bir arada yaşamaktadır.

Yapılan kazı çalışmalarında M.Ö. 6300'lere dayanan tarihi eserler bulunmuştur. Bu da Mersin kültürünün katmanlı bir yapıda olduğunu gözler önüne sermektedir. Yaz turizmi açısından büyük bir yeri olan Mersin'de gelişmiş bir ulaşım ağı bulunmaktadır. Mersin bileti alan kişilerin geleceği Mersin Otogarı, şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Tatil yapabileceğiniz tatil köyleri ve tarihi- doğa tatili yapabileceğiniz alanları olan Mersin yıl içerisinde binlerce kişiye ev sahipliği yapmaktadır.

Mersin'de Gezilmesi Gereken Yerler

Mersin tarihi ve doğal yapılarla dolu bir liman kentidir. Akdeniz kültürünü ve Anadolu kültürünü bir arada hissedebileceğiniz bu şehirde her milletten insan görmek mümkündür. Mersin’e ziyarete gelen kişiler için tatil yerleri, tarihi alanlar, doğal güzellikler bir arada bulunmaktadır.

Kleopatra Kapısı

Şehrin simgelerinden biri olan Kapı Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan adını almıştır. General Antonius ile görüştüğü Tarsus ilçesindeki Gözlü Kule’de büyük bir tören eşliğinde karşılanmışlar ve Deniz Kapısı’ndan şehre girmişlerdir. Bu nedenle kapıya Kleopatra kapısı denilmiştir. 18. yüzyıla kadar sağlam gelen yapı 1835 yılında Mısırlı İbrahim Paşa tarafından yıktırılmıştır bugün sadece Deniz Kapısı denilen bölüm ayakta kalmıştır.

Kız Kalesi

1119 yılında I. Leon tarafından yaptırılan kale, Korykos Antik Kenti’nin içinde bulunmaktadır. Mersin'in simgesi olan kapı sahilden 600 metre uzaklıkta denizin içinde yer almaktadır. Kaleye ulaşmak için deniz bisikleti kiralanabilmektedir. Kale yaz döneminde 09:00 – 20:00 saatleri arasında kış döneminde 08:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kırk Kaşık Bedesteni

Ramazanoğulları Beyliği’nden İbrahim Bey tarafından 1579 yılında yaptırılan Bedesten dönemin ticaret merkezleri arasında yer almaktadır. Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte kapalı çarşıya dönüştürülmüştür. Mersin'e yolu düşenlerin hediyelik eşya almak için uğrayabileceği noktalardan biridir. Tarihi dokusunu hala koruyan bedesten oldukça dikkat çekmektedir.

Mersin Marina

Türkiye'deki en büyük marina olan Mersin marinası 500 kara 500 deniz yatına ev sahipliği yapmaktadır. Hem sosyal bir alan olan hem de oldukça estetik mekanlara sahip olan bu alanı ziyaret edebilirsiniz.

Mersin Deniz Müzesi

Türkiye'nin önemli liman kentlerinden biri olan Mersin'in Yenişehir ilçesinde önemli bir deniz koleksiyonu sergilenmektedir. Müzede gemi modelleri, sancak, arma, askeri kıyafetler ve ateşli silahlar ile yağlı boya tablolar sergilenirken Efsane Mahmudiye, Kahraman Hamidiye, Preveze ve Barbaros Hayrettin Paşa, Nusret Mayın Gemisi, Gazi Alemdar ve Yavuz Muharebe kruvazörü hakkında dijital olarak bilgiler anlatılmaktadır.

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi, 1897 yılında Almanya Konsolosluğu Christman tarafından yaptırılmıştır. 1925 yılında Atatürk ve eşi Latife Hanım 11 gün boyunca kalmışlardır. Müzede şu an Atatürk'ün Mersin ziyaretinde kullandığı eşyaları ve çekindiği fotoğraflar sergilenmektedir.

Yapraklı Koy

Mersinlilerin ve turistlerin en çok tercih ettiği koylardan biri olan Yapraklı Koy temiz suyu ve havasıyla oldukça dikkat çekicidir. Koyda bulunan tesislerde şezlong ve yemek içecek hizmeti verilmektedir.

Akçaçakıl Koyu

Silifke şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alan bu koy orman ve denizin muhteşem birleşimi olarak karşınıza çıkmaktadır. Doğanın tadını çıkartmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

Tisan Yarımadası

Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında bir albayın helikopterle buradan geçmesiyle bulunan Tisan Yarımadası, cennetten bir parça olarak karşınıza çıkacak. Yeşil ve mavinin muhteşem uyumunu görebileceğiniz bu alanda denize girmek tatilini keyifli hale getirecek.

Cennet-Cehennem Obrukları

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan obruklar, erozyonla tavanın çökmesi sonucu oluşmuş iki obruktan oluşuyor. Doğanın bir hatta iki mucizesi olarak adlandırabileceğim Cennet ve Cehennem Obruklarından Cennet Obruğu 70 metre derinliğe sahiptir. Mağaranın girişinde M.Ö 5. yüzyılda yapılmış bir kilise bulunmaktadır. Ayrıca Helenistik Döneme ait Zeus Tapınağı’nda hizmet vermektedir.  Cehennem Obruğuna giriş söz konusu olmasa da hikayesi oldukça etkilidir. Efsaneye göre; Zeus yüz başlı ejderha Typhon’u yendikten sonra bir dönem bu cehennem çukuruna kapattıktan sonra Etna Yanardağ’ına hapsetmiştir.

Astım Mağarası

Mersin’in Anamur ilçesinde bulunan Astım Mağarası'nın 20 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşülmektedir. Derinliği 15 metre olan mağara, üçüncü jeolojik döneme dayanmaktadır. Mağaranın astım hastalarına iyi geldiği bilinmektedir.  Çevresinde yetişen çalı ve ağaçlara dilek için bez parçaları bağlanması nedeniyle Dilek Mağarası adıyla da anılmaktadır.

Eshab-ı Kehf Mağarası

Bu mağara hem Müslüman hem de Hristiyan milletler tarafından kutsal görülür. Mağara Kuran’da bahsedilen dünya üzerindeki 33 Yedi Uyurlar mağarasından biridir. Müslüman ve Hristiyanlar tarafından sıkça ziyaret edilir.

Aksıfat Kanyonu

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan kanyon hem serin sulara girmek isteyenlere hem de doğada yürüyüş yapmak isteyenlere oldukça uygun bir alan. Toroslar'dan başlayan derenin devamı olan kanyon Erdemli'nin içme suyu ihtiyacını da karşılamaktadır.

Atatürk Parkı

2000 yılında yapılan park, harika bir peyzaj düzenlemesine sahiptir. Park içerisinde, 2000 kişilik açık hava tiyatrosu ile Refah Şehitleri Anıtı ve 2008 yılında yapılan Kongre ve Sergi Sarayı ayrıca kafe ve restoranlar bulunmaktadır.

Ayrıca Mersin'de ziyaret edilmesi gereken yerler arasında Yeşilovacık, Mavikent Sahili, Boğsak Koyu, Barbaros Koyu, Kum Mahallesi Plajı, Kapızlı Plajı, Kızlar Hamamı Koyu, Akyar Koyu, Altınofroz Plajı, Bozyazı Plajı, Büyükeceli Plajı, Anamur Sahili, İncekum Plajı, Soğuksu Plajı, Limonlu Plajı, Kız Kalesi Plajı, Çamlıyayla Baştepe, Gelincik Tepesi, Atatürk Parkı, 100. Yıl Gümüş Kum Mesire Yeri, Çoçakdere Milli Parkı, -Yerköprü Şelalesi, Santuras Şelalesi, Tarsus Şelalesi, Ilısu Şelalesi, Anamur Çayı, Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası, Aksıfat Kanyonu, Gezende Kanyonu, Göksu Kanyonu, Lamos Kanyonu, Kisecik Kanyonu, Taşeli Platosu, Gözne Yaylası gibi önemli yerler yer almaktadır.

Mersin'de Konaklama İmkanları

Mersin gezilecek görülecek yerleri ve muhteşem lezzetleri ile herkesin görmesi gereken şehirler arasında yer almaktadır. Şehirde bulunan her cadde insanı mutlu edecek şekilde dizayn edilmiştir. Birçok koyu, şelale ve deresi bulunan şehir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Mersin’de tatil yapmak isteyenler için farklı konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

Her bütçeye uygun oteller sayesinde tatilinizi konforlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Şehir merkezinde bulunan oteller klima, Wİ-Fİ, TV. Kahvaltı gibi birçok seçenekle donatılmıştır.

Mersin’de ayrıca tatil köyleri de bulunmaktadır. Uzun ve güzel bir tatil yapmak isterseniz bu tatil köylerinden yer ayırabilirsiniz. Harika plajları ve masmavi denizi ile tatilinizi daha da keyifli bir hale getirebilirsiniz. Tatil köylerimin her şey dahil paketlerinden yararlanarak gün boyu eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda oteller tarafından düzenlenen Mersin turlarına ve koy gezilerine de katılarak hem tatilinizi yapabilir hem de tüm şehri keyifle gezebilirsiniz.

Konaklamak için bir diğer tercih apart ve pansiyonlardır. Günü birlik konaklamalar için oldukça ideal olan bu yerler şehrin hemen hemen her yerinde kolayca bulunabilir. Pansiyonlar da genellikle oda haricinde bir hizmet bulunmamaktadır. Fakat odalar duş ve klima gibi imkanlarla donatılmıştır.

Mersin’e aileniz ve arkadaşlarınızla geldiğiniz de ev kiralamak da konaklamak için bir seçenek olabilir. Ev kiralamak oldukça uygun ve ekonomik bir konaklama yöntemidir. Evlerde genellikle 2 ya da 3 oda bulunmaktadır ve her odada yataklar bulunmaktadır.

Bir diğer konaklama seçeneği ise misafirhanelerdir. Birçok kuruma ait misafirhanede otel konforunda ve daha uygun fiyatlarda konaklayabilirsiniz. Herhangi bir devlet dairesinde çalışıyorsanız konaklama ücretinde indirim uygulanmaktadır.

Mersin'de Yeme İçme İmkanları

Mersin gezilecek tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yemekleriyle de öne çıkan şehirler arasında yer almaktadır. Akdeniz mutfağının esintilerinin bulunabileceği Mersin mutfağı oldukça gelişmiştir. Deniz ürünlerinin yanı sıra tahıl, hamur işi ve kırmızı et de mutfakta öne çıkan lezzetler arasındadır. Oldukça lezzetli olan Mersin mutfağındaki en güzel yemekler şu şekilde sıralanabilir;

Tantuni

Mersin bir Akdeniz kenti olmasına rağmen balık tüketimi ete göre oldukça azdır. Sokak lezzetleri arasında lezzetiyle nam salmış tantuni de bu harika et lezzetlerinden biridir. Biftek ya da kaburga etinden yapılan ve Arap mutfağından geldiği bilinen tantuni, satırla doğranan etlerin haşlanıp biber, domates ve soğan ile harmanlanmasıyla yapılmaktadır. Lezzetli bir lavaşı bulunan tantuniyi Yaprak Tantuni ya da Göksel Tantuni'de yiyebilirsiniz.

Batırık

Mersin güneşinde kurutulmuş salça ve dağlarından toplanan otlarıyla yapılan bu yemeğe bulgur, yer fıstığı ve tahin de katılmaktadır. Lezzetiyle damakta tat bırakan batırık, ev yemekleri ya da yöresel yemekler yapan yerlerde ayrıca kebap restoranlarında meze olarak da sunulmaktadır.

Sıkma

Yörük lezzetlerinden biri olan sıkma incecik açılan yufkanın içerisine patates, peynir gibi harçlar konularak hazırlanmaktadır. Bu eşsiz lezzeti birçok kahvaltı masasında bulabilirsiniz.

Mersin Ciğeri

Anadolu'nun farklı bölgelerinde kendine has şekilde yapılan ciğer Mersin’de kuzu ciğeri ve kuyruk yapının peş peşe dizilmesiyle yapılmaktadır. Mangalda pişen ciğer çeşitli mezeler ve ayran ile tüketilmektedir.

Karışık Çorba

Arap mutfağından gelen Karışık Çorba içerisinde mercimek, nohut, bakliyatlar, tavuk ve birçok baharatla karıştırılarak yapılmaktadır. Acılı baharatlar ve biber salçası ile tadı damağınızda kalacak bu lezzet Tarus'da Tarmer adıyla da bilinmektedir. Bu çorbayı Mersin'de içmek isterseniz Tarsuslu Murat Usta'ya uğrayabilirsiniz.

Humus

Oldukça lezzetli bir meze olan humus özünde nohut olan bir yemek türü. Haşlanmış nohutun iyice ezilmesinin ardından tahin, limon, kimyon ve sarımsakla harmanlanarak yapılan humusun üzerine acı biberli yağ dökülmektedir. Ayrıca humus Tereyağlı, sade, sucuklu veya pastırmalı şekilde de tercih edilebilir.

Etli Dövme Pilavı

Düğün ve mevlitlerin olmazsa olmazı olan bu yemek dövme buğdaydan yapılmaktadır. Pirinç yerine kullanılan buğday oldukça lezzetli bi şekilde etle buluşarak servis edilmektedir. Pilav isteğe göre Nohut ve tavukla da servis edilmektedir.

İçli Köfte

İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkça görebileceğiniz içli köfte Mersin'de farklı bie şekilde yapılıyor. Haşama ya da kızartma olarak yapılan içli köftenin iç harcında ceviz bulunmuyor ve yuvarlak şekilde yapılıyor.

İçli köfte Bedii Usta, Eyvan Kebap gibi menüsünde meze ve et yemekleri olan yerlerde servis edilmektedir.

Kerebiç

Yemekten sonra tatlı yemek isteyenler için özel bir lezzet olacak Kerebiç, Mersin’e özgü lezzetlerden bir tanesi. Yağ, irmik ve şekerle yapılan hamurun içerisinde Antep fıstığı ve ceviz konularak özel bir beyaz köpükle servis ediliyor. Bu özel köpük çöven otunun yaklaşık 5 saat kaynamasının ardından çıkan yeşil suyun çırpılmasıyla oluşmaktadır. Bu zahmetli tatlıyı Kerebiçci Oğuz ve Hayri Usta'da yiyebilirsiniz.

Mavi Yengeç

Ülkemizde sadece Mersin'de bulunan mavi yengeçler eşsiz lezzetlere dönüştürülerek servis ediliyor. Pişirilince maviden turuncu bir renge dönen yengeçler yanında acı biberli limon sosuyla servis edilmektedir.  Silifke'de Kerim'in Yeri, Dalyan Balıkçı Kooperatifi, Cengiz'in Yeri başta olmak üzere İskele Marin, Narlıkuyu'daki Cemal'in Yeri'nde deniz ürünlerini yiyebilirsiniz.

Mersin Otogarı'na Ulaşım

Mersin Otogarı Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan bir bölgede yer almaktadır. Ayrıca Kıbrıs'a geçiş yapmak isteyenlerin de uğrak noktasıdır. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen otogar 2015 yılında modern ve teknolojik bir hale getirilmiştir. Mersin’de ulaşım oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Otobüs, minibüs, taksi gibi ulaşım araçları, özel araçlar ve kiralık araçlarla ulaşım oldukça kolay bir şekilde sağlanmaktadır.

Bilet.net üzerinden alabileceğiniz Mersin otobüs bileti ile siz de kolay bir şekilde otogarda uğraşmadan direkt otobüsünüze binebilirsiniz. Bilet.net size Mersin bilet fiyatlarını ve Mersin otobüs seferlerini karşılaştırma imkânı sunmaktadır. İstediğiniz bileti kolayca bulabileceğiniz bilet.net ile siz de kolay bir şekilde biletinizi alabilirsiniz.

Mersin'de ulaşım nakit para ve Mersin 33 Kart ile sağlanmaktadır. Minibüs ve otobüsler genellikle nakit para kabul etmektedir. Fakat daha uygun bir ulaşım sağlamak için Kent Kart kullanılması tavsiye edilmektedir. Kent kartlar genellikle bilet dolum noktalarında satılmaktadır. İnternet üzerinden kolay bir şekilde dolum yapılabilmektedir.

Otobüs

Mersin'in farklı noktalarından hareket eden belediye otobüsleri, Mersin Şehirlerarasi Otobüs Terminali (MEŞOT)'ne kadar gitmektedir. Ücretler genellikle şoföre nakit olarak ya da kent kart ile ödenebilmektedir. 11, 12, 170, 32, 33, 34, 73 ve 79 numaralı otobüsler kolay bir ulaşım imkânı sunmaktadır. Hatların güzergâhları şöyledir;

  • 11m: Meşot- Çarşı- Üniversite- Amatem
  • 12m: Afet- Amatem- Çarşı- Şehir Hastanesi- Meşot
  • 170: Meşot - Akbelen - Gmk - Taşucu
  • 32m: Meşot - Şehir Hastanesi - Yeni Hal - Bağlarbaşı
  • 33m: Meşot - Gmk - Viranşehir - Soli
  • 34m : Meşot - 2.Çevre Yolu - Soli
  • 73m : Meşot - Çilek - Çay
  • 79m : Taş Bina - Şevket Sümer - Siteler - Şehir Hastanesi - Meşot

Servis

Şehrin farklı noktalarından otogara ulaşım için çeşitli otobüs firmaları servis hizmeti vermektedir. Verilen hizmet genellikle ücretsiz olarak gerçekleşmektedir. Şehir merkezinden alınan yolcular otogara kadar götürülmektedir. Yanınızda getirdiğiniz bagajların kolay olarak taşınmasına yardımcı olunmaktadır.

Taksi

Taksiler diğer ulaşım türlerine göre lüks ve pahalıdır. Fakat konforlu bir seyahat arayanlar için birebirdir. Hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz yolculukta 40 kg. Üstü eşyalarınızda ekstra ücret alınmaktadır. Taksi açılış ücreti 8 TL ve km başına ücret 7 TL olarak belirlenmiştir.

Minibüs

Hızlı ve güvenli bir yolculuk arayanlar için minibüsler şehrin hemen hemen her yerinde hizmet vermektedir. Şehir merkezinden otogara giden minibüslerin ücreti kişi başı 6 TL’dir.  Genellikle bagaj ile binilmesine müsaade edilmektedir. Fazla yükünüz varsa ekstra ücret istenebilir.

Yolcu Servisi

Mersin’in ilçelerinden ve havalimanından otogara yolcu servisleri bulunmaktadır. Bu yolcu servisleri ücretli olarak hizmet vermektedir. Direkt olarak ulaşım sağladıkları için ulaşım kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bilet aldığınız firmadan konu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Mersin Otogarları

Mersin Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Mersin otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Mersin Hakkında
Nüfus:1.891.145
Telefon Kodu:0324
Plaka Kodu:33
Pzt
27,02°
Sal
24,13°
Çrş
22,84°
Prş
23,51°
Mersin
04 Eki Cum, Güneşli
23,97°
Cmt
24,33°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery