Kars Otobüs Bileti

Kars

Kars

Kars Hakkında

Kars, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve rakımı en yüksek şehirlerimizden biridir. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehir Güneybatı Kafkasya Cumhuriyeti’nin başkenti olarak da bilinmektedir. Jeopolitik konumundan dolayı Kafkasya’ya açılan bir kapı olan şehir, içerisinde birçok güzelliği ve tarihi barındırmaktadır. Son yıllarda Doğu Ekspresi ile adından sıkça söz ettiren il, son zamanlarda daha fazla sayıda misafir ağırlamaktadır. Kente ulaşım hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanabilmektedir. Bu sebeple kente ulaşım konusunda hiçbir sorun ile karşılaşılmamaktadır. Kent Azerbaycan’a olan yakın konumundan dolayı yabancı misafirler için de cazibe merkezlerinden birini temsil etmektedir. Kars’a yakın illerden ulaşım çoğunlukla otobüs aracılığı ile sağlanmaktadır. Bilet.net, Kars otobüs bileti için olası alternatifleri yolcuların hizmetine sunmaktadır. Yolcuların seyahat planları doğrultusunda güzergah ve tarih bilgilerini girmesi yeterlidir. Diğer tüm ilgili bilgiler bilet.net tarafından yolculara sağlanmaktadır. Bilet.net’te yolcular diğer seyahat acentelerinden edinilen Kars bilet fiyatlara dair bilgileri tek bir sayfada görebilmektedir. Kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde bilet.net ile yolcular seyahat planlarını kısa sürede ve güvenli bir şekilde tamamlayabilmektedir.

Kars’ta Gezilmesi Gereken Yerler

Türkiye’nin en doğusunda konumlanan şehir, geçmişten günümüze birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Doğu Ekspresi’nin de son durağı olan şehir, yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi için önemi gittikçe artan bir cazibe noktası haline gelmektedir.  Kentin en ilgi çeken güzergahlarının başında şüphesiz Sarıkamış gelmektedir. Özellikle kış turizmi ile dikkat çeken şehirde gezilmesi gereken diğer yerler şöyledir: Çıldır Gölü, Sarıkamış Kayak Merkezi, Ani Harabeleri, Cirit Festivali, Baltık Mimari örnekleri, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, Topçuoğlu Hamamı, Havariler Kilisesi ve Kars Kalesi’dir. Çıldır Gölü, özellikle kışın balık tutma sporu ile ilgilenen doğa severlerin ilgi odağı noktalarından biridir. Göl, Kars merkezinden 65 km uzaklıktadır ve araç ile ortalama 70 dakikada ulaşılmaktadır. Sarıkamış Kayak merkezi, kış turizmi için spor severlerin önemli noktalardan biridir ve merkeze 56 km uzaklıktadır. Kayak pistinin buz tutmaması, karın kalitesi ve karın toz kristal şeklinde yağması kayak merkezinin değerini arttırmaktadır. Ani Harabeleri, yaklaşık yedi yüzyıl boyunca insanlığa hizmet ettiği düşünülen bir Ermeni yapısıdır. Kentin imza yapılarından biri olan bölge, kentin uç kısmında terkedilmiş bir izlenim yaratmakta ve birçok insan tarafından merak noktası olmaktadır. Cirit festivali, ata sporu olarak görülen cirit atma için Donmuş Çıldır Gölü’nde düzenlenen bir festivaldir.  Baltık mimari örnekleri, Rusların yaklaşık 40 yıl egemen olduğu dönemde inşa edilen yapıları kapsamaktadır. Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, balmumundan yapılan canlandırmaları içinde barındıran, tarihsel süreci anlatan bir müzedir ve ücretsiz ziyaret edilebilmektedir. Topçuoğlu Hamamı, Kars Kalesi’nin altında konumlanan 18. yy’a ait, geleneksel bir hamamdır. Havariler Kilisesi, Kümbet Camii olarak da bilinmektedir. 10.  yy’a ait olduğu düşünülen kilise, 11. yy’da camiye, ardından 19. yy’da tekrar kiliseye dönüştürülmüştür. Kars Kalesi ise 12. yy’a aittir ve kent merkezinden sadece 2,6 km uzaklıktadır.

Kars’ta Konaklama İmkanları

Kars, birçok bütçeye uygun konaklama alternatifleri ile ziyaretçilerine yardımcı olmaktadır. Kent de hem tarihi dokuya sahip hem de modern mimari üsluba sahip çok sayıda konaklama merkezi bulunmaktadır. Kullanıcılara eşsiz mimari tasarımları ile keyifli bir konaklama imkanı sunan konaklama merkezlerinin başında Kar’s Otel ve Cheltikov Otel gelmektedir. Kar’s Otel, (restore edilmiş eski bir konağın otele dönüştürüldüğü yapı) merkezden 1,6 km mesafede konumlanmaktadır. Cheltikov Otel ise 19. yy Rus Mimarisi’nin ender örneklerinden birini temsil etmektedir. Restore edildikten sonra konaklamaya açılan otel mimari tasarımı ile fazlasıyla dikkat çekmektedir. Otel Kars merkezinden sadece 2 km uzaklıktadır. Kent merkezindeki diğer oteller ve uzaklıkları ise şöyledir: Kars – ı Şirin Otel (1,5 km), Mavi Ladin Konuk Evi (1,3 km), Hotel Katerina Sarayı (3 km), Büyük Kale Otel (1,9 km) ve Şuara Otel (1,7 km)dir. Kars merkezinde konumlanan konaklama alternatiflerine ek olarak Sarıkamış’ta bulunan Çiftlik Evi, ziyaretçilerin tercih ettiği keyifli mekanlardan biridir. Çiftlik evi 4 farklı taş evden oluşmaktadır ve Sarıkamış’a yarım saatlik mesafede konumlanmaktadır. Sınırlı sayıda taş evden oluşan çiftlik evinde konaklamak isteyen misafirlerin önceden rezervasyon yaptırması oldukça önemlidir.

Kars’ta Yeme İçme İmkanları

Kars’ın tarih boyunca birçok farklı kültürden medeniyete ev sahipliği yapması Kars mutfağının zenginlik kazanmasını sağlayan önemli etmenlerden biridir. Bölgenin en bilinen geleneksel yemekleri şöyledir: tandırda kaz, kaz suyuna bulgur pilavı, hoşaf, hangel, evelik çorbası ve ısırgan otu çorbasıdır. Tandırda kaz, Kars’ın geniş kitleler tarafından bilinen en önemli yemeklerinden biridir. Bölgede kaz etinin yemeklere fazlası dahil edildiği görülmektedir. Bu sebeple, ziyaret edenlerin diğer kaz eti ile yapılan yemekleri de deneyimlemesi önerilmektedir. Kaz suyunda hazırlanan bulgur pilavı, pilavın içine özel kaz suyunun eklenmesiyle hazırlanmaktadır. Hoşaf, kızılcık, elma ve erik gibi meyvelerin şekerli ya da şekersiz su ile buluşturulması sonucu oluşan bir lezzettir. Hangel, geleneksel mantının etsiz hali olarak tanımlanmaktadır. Yoğurt, soğan kavurması ve tereyağı ile birleştirilerek servis edilmektedir. Evelik çorbası, bir yeşillik çeşidi olan Evelik otu ile bulgur ve patatesin uyumu ile oluşan sıcak bir çorbadır. Isırgan otu çorbası ise ısırgan ile yoğurdun birleşimi ile oluşan lezzetli ve vitaminli bir sıcak çorba çeşididir. Kentin en bilinen uğrak yeme içme mekanlarından biri Kars Kaz Evi’dir. Çok sayıda yöresel lezzeti servis eden restoran oldukça geniş bir kitle tarafından tercih edilmektedir. Kars Kaz Evi dışında, deneyimler tarafından olumlu dönüş alınan diğer yeme içme mekanları şöyledir; Sini Ev Yemekleri ve Hamur İşleri, Şef Juggler, Hanımeli Kars Mutfağı, Han – ı Hanedan ve Oklava Ev Yemekleri’dir.

Kars Otogarı'na Ulaşım

Otobüs

Erzurum, Iğdır, Ağrı ve Ardahan’dan günde birkaç kez, diğer illerden ise günlük olarak Kars otobüs seferleri düzenlenmektedir. Kars bilet fiyatları, otobüs firmasına,  varış ve biniş noktasına göre farklılaşabilmektedir. Kars Otogarı, kent merkezinden sadece 3 km uzaklıkta konumlanmaktadır. Bu sebeple, yolcular kolaylıkla kent içinde ulaşım sağlayabilmektedir. Toplu taşıma otobüslerine dair tüm güzergah ve saat bilgilerine Kars Belediyesi’nin ilgili sayfasından ulaşılabilmektedir. 

Taksi

Otogara taksi ile ulaşım, çeşitli taksi firmaları aracılığı ile sağlanmaktadır. Bunlardan bazıları Kars Merkez Taksi, Kars Otogar Taksi ve Kars Hastane Taksi’dir. Taksi kullanımında sabit bir ücret tarifesi bulunmamaktadır. Bu sebepler, yolcuların seyahate başlamadan önce fiyat bilgisini edinmesi önerilmektedir.

Minibüs

Kars merkezinden otogara ulaşımda sıklıkla kullanılan ulaşım araçlarından biri minibüslerdir. Minibüsler belediye otobüslerine oranla daha hızlı bir ulaşım alternatifi olabilmektedir.  Yolcular, kent merkezindeki ya da otogar çıkışındaki duraklardan gitmek istedikleri güzergaha ait olan minibüse binerek sorunsuz bir ulaşım sağlayabilmektedir.

Yolcu Servisi

Bazı yolcu otobüsü firmalarının belirli güzergahlar dahilinde otogara yolcu servisi hizmeti sağladığı bilinmektedir. Yolcu servisi hizmetinden faydalanmak isteyen yolcular, Kars Otogarı ya da ilgili firmayı arayarak konu özelinde detaylı bilgilere ulaşabilmektedir.

Kars Otogarları

Kars Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Kars otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Kars Hakkında
Nüfus:281.077
Telefon Kodu:0474
Plaka Kodu:36
Kars
14 Ara Cmt, Güneşli
-11,61°
Paz
-12,6°
Pzt
-11,94°
Sal
-8,45°
Çrş
-8,18°
Prş
-6,42°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery