Afyonkarahisar Otobüs Bileti

Afyonkarahisar

Afyon Merkezli Otobüs Firmaları Tüm firmalar
Afyonkarahisar

Afyon Hakkında

Coğrafi çeşitliliğe ile dikkat çeken Afyonkarahisar, İç Anadolu ve Ege Bölgesi arasında geçiş yolları üzerinde bulunmaktadır. Kurtuluş Savaşı'nın en önemli muharebelerine sahne olan bölge bu yüzden farklı bir anlam ve önem taşımaktadır. Ankara, İzmir, Konya, Denizli, Uşak, Kütahya ve Eskişehir yollarının birleşim noktasında yer alan şehir merkezi yolcu ve yük taşımacılığı açısından kilit konumdadır. Şehirden gün içerisinde 150.000 civarında araç geçebilmektedir.

Dünyaca ünlü mermer ve traverten taşı yataklarına sahip olan bölge, bu kaynakları ile önemli döviz girişi sağlamaktadır. Afyon mermeri dünyanın en kaliteli mermer rezervlerinden birine sahiptir. Yalnızca yapı işlerinde değil özellikle heykel yapımı gibi sanat eserlerinin ve çeşitli banyo-mutfak elemanlarının da yapımında kullanılmaktadır. Afyon mermerinin kullanıldığı en ünlü yapılar Efes Antik Kenti içinde bulunan amfi tiyatro ve Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanlık ofisi olan Beyaz Saray’dır.

Termal kaynaklar konusunda da ülkemizin en zengin bölgesi olan Afyon’da birçok işletme bu alanda hizmet vermektedir. Merkez ilçe ve Sandıklı’da yoğunlaşan termal kaplıcalar sağlık turizmi için büyük önem taşımaktadır. Gıda ve hayvancılık alanında da ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olan Afyon başta lokum ve sucuk çeşitleriyle adından bahsettirmektedir. Termal kaynakların yer yüzeyine ulaşmasını sağlayan jeolojik hareketlilik bölgede yaşanan yer sarsıntılarının ülkenin diğer şehirlerine göre daha sık olmasına da yol açmaktadır.

Et ve yumurta üretiminde ülkemizin birinci sırasında bulunan şehir, et ve yumurta ile üretilen gıda maddelerinin üretiminde de söz sahibidir. Tüketim ve sanayiye yönelik tarımın şehir ekonomisinde önemli yeri bulunmaktadır. Patates, kiraz, arpa, buğday üretiminde hem kalite hem miktar olarak ön sıralarda bulunan bölgede yün üretimi de çok yüksektir. 20.yy’ın ilk yıllarında Bolvadin’de kurulan yün borsası sayesinde dışarıya yün ve tiftik satışı yapılmaya başlanması ülkemizin ticaret tarihinin dikkat çekmeyen detaylarından biridir.

Ülkemizin en önemli maden suyu yatakları da Afyon’da yer almaktadır. Burada şişelenen maden suları ülkemizin her köşesinde tüketilmektedir ve ihracatı da gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde yasal olarak afyon tarımı tek yer olan Bolvadin’de aynı zamanda ülkemizde haşhaş işlenebilen tek fabrika da faaliyet göstermektedir. Bu fabrikada üretilen alkaloid türevi kimyasallar ülkemiz kimya ve ilaç sanayi için stratejik öneme sahiptir.

Afyon’da Gezilmesi Gereken Yerler

Batı Anadolu’daki stratejik konumundan dolayı şehir zaman içinde Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Bizanslılar, Selçuklular, Moğollar tarafından istila ve idare edilmiştir. Bölgede bu uygarlıklardan kalma birçok tarihi eser, anıt ve kalıntı bulunmaktadır. Afyon aynı zamanda ülkemizin en uzun yürüyüş rotalarından biri olan Frig Yolunun da önemli bir kısmını barındırmaktadır. Frig Yolunun da içinden geçtiği Frig Vadisinin geçmişi 3000 yıl kadar öncesine kadar dayanmaktadır. Kayalara oyularak inşa edilen yerleşim birimleri, açık hava tapınakları ve doğal yollarla oluşmuş peri bacalarıyla Frig Vadisi ülkemizin hem doğa hem tarih olarak en çok dikkat çeken vadilerinden biridir.

Başmakçı ilçesinde yer alan Acı Göl ülkemizin en önemli kuş gözlemleri alanlarından biri olarak özellikle doğa ve fotoğraf sevenler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir bölgedir. Suyunun sodalı olmasından dolayı Acı Göl olarak adlandırılan göl barındırdığı kuş sayısı bakımından Anadolu’nun en kalabalık popülasyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yılın dönemlerine göre flamingo, turna, pelikan, leylek, martı, karabatak gibi birçok kuş burada yaşamakta veya göçleri sırasında uğramaktadırlar. Şahin, atmaca, kartal gibi yırtıcı kuşlarında yaşadıkları bölge ülkemizin en önemli yaban yaşam alanlarından biridir. İnşa edilmiş olan gözlem kulesini kullanarak kuşları rahatça gözlemlenebilmektedir. Kuşları fotoğraflamak isteyenlere de çeşitli olanaklar sunulmaktadır.

Bolvadin ilçesinde bulunan Eber Gölü de doğa ve kamp sevenler için eşsiz güzellikler sunmaktadır. Endemik bir tür olan Eber Sarısının yanında birçok kuş türüne de barındıran Eber Gölü’nde balık tutmak, kayıkla gezmek mümkündür. Eber Gölü kış aylarında ziyarete kapalıdır.

Tüm bu doğal güzelliklerin yanında Kurtuluş Savaşı'nın en önemli muhaberelerine tanıklık etmiş bölgede birçok anıt ve müze de bulunmaktadır. Zafer Müzesi Afyon Belediyesi binasının yakınında bulunmaktadır. Büyük Taarruzun başladığı toprakları görmek isteyenler şehrin 20 km güneyinde Büyükkalecik’te bulunan Başkomutan Tarihi Milli Parkını ziyaret edebilirler.

Afyon’da Konaklama İmkanları

Jeotermal enerji potansiyeli bakımından ülkemizin en yüksek potansiyele sahip olan ili olan Afyon, bu alanda faaliyet gösteren birçok otele de ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle şehir merkezinin kuzeyinde Gazlıgöl mevkiinde yoğunlaşan bu oteller farklı hizmet ve ücret politikaları izlemektedir. Bazı termal tesisler otelden odası yerine müşterilerine villa kiralamaktadır.

Gün içerisinde çok fazla aracın geçtiği şehirde birçok otel faaliyet göstermektedir. Bunlardan bir kısmı önemli otel zincirlerine ait 4 ve 5 yıldızlar olup, konaklama dışında kongre ve toplantı hizmetleri de sunmaktadır. Bunlar dışında farklı ihtiyaç ve bütçeye yönelik birçok otel şehrin farklı noktalarında hizmet vermektedir.

Şehir merkezinin yanı sıra Eber ve Akşehir Göllerinin çevresinde de farklı bütçelere hitap eden birçok otel şehri ziyaret edenlere hizmet vermektedir. Özellikle mesire alanları ve çevrelerinde kamp yapılabilecek alanlarda hizmete sunulmuştur. Şehir merkezi ve ilçelerde devlet kurumları tarafından işletilen misafirhaneler bulunmaktadır.

Afyon’da Yeme İçme İmkanları

Özellikle kaymak, lokum ve sucuğu ile meşhur olan şehirde yalnızca bu ürünlerin satıldığı birçok mağaza ve restoran bulunmaktadır. Sucuk döneri, 1 haftayı bulabilen dayanıklılığı ile ev ekmeği ve süt kaymağı ile servis edilen ekmek kadayıfı şehrin diğer bilinen lezzetleridir.

Özellikle anayol etrafında bulunan birçok restoran ve satış ofisi şehirden geçen yolcular tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Afyon Otogarı'na Ulaşım

Şehir merkezinin 7 km kuzey batısında bulunan Afyonkarahisar Otogarı'na şehirlerarası yol üzerinden rahatlıkla ulaşılabilmektedir. 2008 yılında hizmete açılan otogara taksi, belediye ve özel halk otobüsleri ve minibüsler ile ulaşmak mümkündür. Otogar içerisinde yolculuğa çıkacak kişilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Restoran ve büfelerin yanında berber, hediyelik eşya satışı sunan işletmeler de faaliyet göstermektedir. Otogar yönetimi tarafından sağlanan şehir içi servis hizmeti 01.06.2017 tarihinde sonlandırılmıştır. Şehir içinde Afyon otobüs firmaları tarafından servis hizmeti verilmemektedir. Yolcular, Afyon bilet fiyatları ve seferlerine otogara gitmeden bilet.net üzerinden hızlı bir biçimde ulaşabilmekte, bulundukları yerden kalkmadan isterlerse cep telefonları ile Afyon bilet seçeneklerini karşılaştırabilmektedirler.

Otobüs

Afyon içerisinde faaliyet gösteren 2, 4, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 26 ve 27 numaralı özel halk otobüsü hatları ile şehrin farklı noktalarından otogara ulaşmak mümkündür. Afyon otobüs bileti olarak dijital biletlerin kullanılmaya başlandığı şehirlerden biridir. AfyonKart sistemi sayesinde yolcular ödemelerini rahatlıkla gerçekleştirebildikleri gibi 1 saat içerisinde gerçekleştirdikleri aktarmalar için indirimli ücret ödemektedirler.

00.00 ile 06.00 arasında saat başlarında Otogar ile şehir merkezi, ANS ve Ataköy bölgelerine otobüs seferleri karşılıklı olarak düzenlenmektedir. Yolcular Afyon otobüs seferleri için otogara diledikleri saatlerde rahatça ulaşabilmektedirler. Şehirde belediye tarafından işletilen toplu taşıma sistemi bulunmamaktadır.

Taksi

Şehir içerisinde bulunan taksi durakları 24 saat hizmet vermektedir. Otogar içerisinde faaliyet gösteren taksi durağı da müşterilerine her saat hizmet sunmaktadır.

Minibüs

3 numaralı Harb-İş ve 4 numaralı Çavuşbaş hattının 2.hattı Otogar kavşağından dönerek güzergahlarına devam etmektedirler. 9 numaralı Uydukent hattı ise otogar içine girmektedir. Şehirde dolmuşlar günün saatlerine ve çalışma günü olmamasına göre 2.5dk ile 10dk arasında sefere çıkmaktadırlar. Hafta içi ilk seferler genel olarak 06.30’da başlamakta ve gece yarısına kadar devam etmektedir.

Afyon Varış İstasyonları
Afyon Otogarları

Afyonkarahisar Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Afyonkarahisar otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Afyon Hakkında
Nüfus:744.179
Telefon Kodu:0272
Plaka Kodu:03
Afyon
20 May Pzt, Yağmurlu
22,83°
Sal
14,86°
Çrş
16,63°
Prş
14,55°
Cum
12,79°
Cmt
12,43°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery